Поглед отблизо на старото работно място на президента

Старото работно място на новия президент - изтребителят, пилотиран от ген. Румен Радев. Какво разказват за него колегите му от авиобазата на Военновъздушните ни сили - Граф Игнатиево - пилоти, механици и техници, да видим.

Бойната ни авиация е на постоянно дежуство. Знаем го, но дали го осъзнаваме? Оттук, от тази база, от това работно място идва петият ни пезидент. Не вярвам за някого това да е несериозна работа. Поне не за старшината Иванов, който  винаги еподготвял самолета му за полет.

„Той е инстуктор пилот. Докато основният пилот се подговя, той е отстрани. И позволява, като много земен човек и когато идва, го обгръща група от хора, питат го най-различни неща и е достъпен много”, казва техникът страршина Иван Иванов.

Доверието е пълно.

Пътят на ген. Радев - от изтребителите към избирателите

„Генерал Радев ми е бил и командир, и пилот, както виждате - при нас пилотите идват без пагони, така че въпреки че отношенията ни са професионални, той скъсяваше дистанцията”, добавя техникът страршина Иван Иванов.

А откровеннността е залог за искреност.

„Аз не съм му приятел. Не знам какво обича той. Не знам как си прекарва свободното време, но седнем ли в кабината, аз му имам 100% доверие”, казва полковник Димитър Петров, зам.-командир на авиобазата.

Как е изглеждал Румен Радев като дете? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рядко у нас някой говори така за колегата си, за съседа, за познат…

„Той беше в първия момент този уверен летец, който идваше при авиационната техника без страх, с увереност какво прави и с невероятно уважение към труда на хората”, хвали го майор Делян Неделчев, инженер-механик.

Новата първа дама: Коя е жената до Румен Радев?

Казват, че в хангарите техника и средства невинаги стигат, но дух - колкото искаш. А за някои познанството с новия президент не е от вчера. И говорят за времената, когато политици са били преди всичко военни. Поне тези, които са запомнени от историята.

Намираме се в кабината на МИГ-29. Това е инстукторското място. В това, което пилотите наричат спарка. Тук те се подготвят за полетите си. А има още места, свързани с новия държавен глава. Допуснати сме до работното място на командира на 3-та авиобаза. Това е мястото, откъдето той командва. Виждате и малко от интериора. Авиаторите ни имат самочуствие.

Повече по темата гледайте във видеото.