За благотворителната кауза на Нова и „Стани богат” Ани Салич и Ники Кънчев спечелиха 10 000 лв.

Общо 15 000 лева спечелиха двете звездни двойки в първия епизод от новия сезон на „Стани богат” в понеделник по Нова. Сезонът на любимата телевизионна игра започна с неочаквана смяна - Ники Кънчев и Ани Салич бяха първата двойка на стола на богатството, оправдавайки мотото на сезона „Сезон на професионалистите”. 

На стола на водещия беше журналистът от Дарик Драго Симеонов, който успя да ги затрудни с въпрос за химна „Мила Родино”. Преди това за да отговорят на въпроса за какво се отнася забрана от 2011 г. в Китай за пътувания във филми и тв предавания, Ани и Ники първо се допитаха до публиката в залата, а след това ползваха жокер „Обади се на приятел”. С верен отговор им помогна програмният директор на Дарик радио Константин Вълков.

С тяхната емоционална и вълнуваща игра Ани Салич и Ники Кънчев спечелиха 10 000 лева - сума, която ще бъде предоставена на новата социално-отговорна инициатива на Нова – Промяната, създадена на принципите на социалното предприемачество (отговорна за инициативата в световен план е фондация Reach for Change).

Това е ново ниво на благотворителност, основано на идеите, които не просто помагат на хората, но едновременно с това са бизнес устойчиви и учат нуждаещите се как да се развиват, как да бъдат самостоятелни и независими, разказа в ефира на Нова Ани Салич, която е посланик на инициативата у нас. 
 
Втората двойка професоналисти в първия епизод на „Стани богат” също се представи по олимпийски. Двамата олимпийци Румяна Нейкова и Нораир Нурикян добавиха чек на стойност 5000 лева към сумата за благотворителната кауза на Нова. Кои ще са следващите професионалисти, които ще играят в подкрепа на тази мисия - зрителите ще видят в понеделник, 17 февруари, отново от 20.00 ч. по Нова. Дотогава можете да гледате първия епизод на „Стани богат” в NovaPlay.