Мая Бежанска ще участва в „Като две капки вода”, обяви Зуека по време на играта

Навръх националния празник 3 март в студиото на „Стани богат” зрителите видяха играта на някои от най-известните и емблематични лица на българската телевизия, обединени от благотворителната инициативата на Нова телевизия - Game Changers.  

Първи на стола на богатството седнаха две телевизионни легенди – водещият на предаването „Минута е много” Петър Вучков и авторът на предаването „Атлас” Симеон Идакиев. В хода на играта двамата споделиха много интересни и неизвестни факти за телевизионните си кариери. Свикнал да задава въпросите, а не да отговаря на тях, Петър Вучков не пропусна възможността да предизвика на два пъти водещия на „Стани богат” Ники Кънчев. Първият път Ники Кънчев отговори на питане, свързано с неговото следване в Русия и си спечели подарък – книга. На вторият въпрос за произхода на думата „кашкавал” той обаче се затрудни да отговори. Оказа се, че названието идва от италианската фраза caciocavall, което означава „конско сирене”. Играта на двамата ерудирани играчи вървеше с лекота, но имаше въпроси, които затрудниха и тях. Двамата дълго време се чудиха от какво се добива съставката на белия хляб „елцистеин”.  След като използваха жокер, който не им помогна, Симеон Идакиев заложи интуитивно на най-малко вероятния отговор – „човешка коса” и така  премина прага на първата сигурна сума - 3 000 лева. Но когато двамата спечелиха 10 000 лева, те решиха да не рискуват и се отказаха на следващия въпрос, за да не загубят парите, предназначени за благотворителната кауза.

Другата двойка телевизионни професионалисти, които взеха участие в „Стани богат”, бяха водещата на Dancing Stars Алекс Сърчаджиева и водещият на „Като две капки вода” Васил Василев – Зуека. Както и при предишната двойка, разговорът с Ники Кънчев се завъртя около „телевизионния занаят”. „Магията си е магия, тя е в това да накараш зрителя да развълнува, а ако той се замисли как се е развълнувал, значи не става”, заяви Зуека.  Добрият водещ трябва да е  „изключително експресивен и да имаш бърза реакция”, допълни той. 

Дори когато двамата изпаднаха затруднение  с отговора на осми въпрос  „Какъв е Никола Шовен, от чието име произхожда терминът „шовинизъм“?”, Алекс Сърчаджиева и Васил Василев-Зуека решиха да потърсят помощ от друг телевизионен водещ и се обадиха на Бойко Василев от „Панорама”. Но и в неговия отговор се долавяше колебание, затова те използваха и жокера „50/50”. Това им помогна да дадат правилния отговор. Но те останаха без жокери и това вероятно беше причината да се откажат на следващия въпрос. Така те приключиха играта с  5000 лева за благотворителната инициативата на Нова - Game Changers.

 Докато играеха, Алекс Сърчаджиева и Васил Василев-Зуека, умело подведени от Ники Кънчев, разкриха подробности около новият сезон на двете шоута - Dancing Stars и „Като две капки вода”, които започват след броени дни в ефира на Нова. Стана известен още един от участниците в „Като две капки вода”. Това е актрисата Мая Бежанска. 

Какво още споделиха участниците по време на играта, вижте в епизода на „Стани богат” в NovaPlay.  

Не пропускайте и следващите епизоди на „Стани богат”, които от следващата седмица ще се излъчват в петък.