Азис и Кали отговарят на въпрос за 10 000 лв. следващия петък в „Стани богат” по Нова

Сериозни предизвикателства предложи за участниците епизодът на телевизионната игра „Стани богат” по Нова тази седмица. На стола на богатството в петък вечер отново бяха две двойки - астрофизикът Владимир Божилов и доцент Леандър Литов, последвани от попфолк изпълнителите Азис и Кали. В Сезона на професионалистите те играха в името на благородна кауза – най-новата благотворителна инициатива на Нова - Промяната.

Първи на въпроси отговаряха двамата учени, които знаят всичко за Вселената. Владимир Божилов и доцент Леандър Литов разказаха любопитни подробности за това как се е породил интересът им към науката и с какво тя е полезна за хората. В играта си те се пребориха със сложни въпроси за Гари Каспаров и арабаджийството, като използваха и трите си жокера. Въпрос за 3000 лева, свързан с най-високия връх в Родопите, ги провокира да рискуват. Двамата обаче посочиха грешен отговор и така спечелената от тях сума падна на 500 лева.

Следващата двойка в „Стани богат” тази седмица са попфолк изпълнителите Азис и Кали. Двамата отговориха правилно на въпроси за Ниагарския водопад, за протестите в Киев и за скандалната статуя, поставена на „Холивуд Булевард” в навечерието на Оскарите. Търсейки отговора на въпрос за 3000 лева - кой има най-много последователи в Twitter към началото на 2014, в ефира на Нова Азис разкри, че певицата Кейти Пери е публикувала негова песен в профила си в Twitter.

Азис и Кали дадоха правилен отговор и на въпрос за 5000 лева, свързан с богомилството, като играта им в „Стани богат” продължава и следващата седмица. Пред Ники Кънчев двамата ще отговарят на въпрос за 10 000 лева в петък, 28 март, от 21.00 ч. по Нова. Как се справиха те гледайте в епизода в NovaPlay.