Гледайте приключенския фентъзи-екшън с Никълъс Кейдж тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Никълъс Кейдж ще се превъплъти във великия магьосник Балтазар Блейк в премиерния за българския ефир приключенски фентъзи-екшън „Чиракът на магьосника” тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Кейдж не е само изпълнител на главната роля, но и двигателят на проекта, който убеждава продуцентът Джери Брукхаймър и режисьора Джон Търтълтауб да реализират този филм. „Идеята беше моя и на моя приятел Тод Гарнър”, спомня си Кейдж. „Тогава правех друг филм и исках да навляза в по-магическа и фантастична сфера, където да играя герой с магьоснически способности. Споделих това с Тод и на следващия ден попаднахме на идеалния проект – „Чиракът на магьосника”. За вдъхновение на историята служи анимационната класика „Фантазия”, създадена от Уолт Дисни през 1937 година.  „Винаги съм харесвал сюжети с магически елемент, а „Чиракът на магьосника” е една от най-великите истории с вълшебства на всички времена. Мислехме, че ще е изключително интересно да претворим същината на този сюжет в нова история, която се развива в съвременния свят”,  коментира Брукхаймър своето въвличане в проекта.

„Чиракът на магьосника” разказва за срещата на младия Дейв с колекционера на старинни вещи, но всъщност велик магьосник Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж). Балтазар смята, че в лицето на Дейв най-сетне е открил своя достоен чирак. Студентът по физика Дейв Стътлър обаче не  е особено ентусиазиран от идеята, защото предпочита да води нормален живот. Въпреки това приема задачата да спаси света и по-конкретно Ню Йорк от архиврага на Балтазар – злодея Максим Хорват (Алфред Молина).

Дали Балтазар и Дейв ще успеят да се справят с Максим Хорват? Ще разберем в премиерния за българския ефир приключенски фентъзи-екшън „Чиракът на магьосника” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.