Разследващите репортери на Нова са по горещите следи на вота в София и още 13 града, готови да реагират мигновено на зрителски сигнали за нарушения

В деня на втория тур на местни избори 2015 новинарският екип на Нова отново ще бъде близо до хората, за да осигури непрекъснато отразяване на вота на българите. Нова ще разчита на всички свои платформи – телевизионния ефир, радио NovaNews и интернет, за да фокусира вниманието си върху всичко важно, което съпътства избора на България. А рубриката Моята новина на Novanews.bg е отворена за сигнали за нередности, свързани с вота. Разследващите репортери на Нова ще бъдат по горещите следи на изборите в София и още 13 града, готови да реагират мигновено на зрителски сигнали за нарушения. 

Отразяването на изборния ден ще започне още сутринта с Мирослава Иванова и Деян Веселинов в „Събуди се” – неделния сутрешен блок на Нова, с първите новини и включвания на репортерите от горещите точки. Балотажа ще е сред основните теми и в удълженото издание на обедната емисия на Новините на Нова – от 12.00 до 13.00 ч. Новините за вота ще присъстват и в „Комбина” с Галя Щърбева и Лора Крумова.

По традиция изборната нощ на Нова ще е в ръцете на Ани Цолова и Виктор Николаев – тандема с най-голям опит в отразяване на избори. Специалното студио „Свободни да избираме” започва в 19.30 ч.,  веднага след централната емисия на Новините на Нова. Гостите при Ани и Виктор ще търсят отговор на въпроса: „Изтрезняхме ли от демокрацията?”, а множество горещи теми и коментари в студиото ще допълнят изборната картина.

Най-актуалното от изборния ден може да бъде проследено и онлайн – в сайта Novanews.bg, както и в канала на Новините на Нова във Vbox7.com и в YouTube.