Гледайте фантастичния екшън-трилър „Първичен код” веднага след изборното студио „Свободни да избираме” по Нова

Джейк Джиленхол ще се отправи на пътуване във времето, за да предотврати терористичен акт във фантастичния екшън-трилър „Първичен код” тази веднага след изборното студио „Свободни да избираме” по Нова. Лентата е втория филм на Дънкан Джоунс след успешната фантастика „Луна“, обрала всички награди БАФТА. Джоунс е привлечен в проекта лично от Джиленхол, който бил впечатлен от сценария на Бен Рипли. Рипли пък се вдъхновява за сюжета от реалната история на „ядрения бойскаут” Дейвид Хан- тийнейджърът, който се опитал да конструира ядрен реактор в задния си двор. Резултатът е повече от впечатляващ - „Първичен код” има зашеметяващ бокс офис успех, рейтинг от 92 % одобрение на сайта Rotten Tomatoes, множество номинации за награди, а CBS закупува правата за създаване на сериал по филма.

В „Първичен код” капитан Колтър Стивънс (Джейк Джиленхол) е военен, който става част от експериментална правителствена програма за пътуване във времето. Стивънс е изпратен през времето и пространството в тялото на Шон Фентрес (Фредерик де Гранпри) - цивилен,  пътуващ във влак, който е бил взривен в терористичен акт. Колтър е принуден да преживее последните осем минути от чуждия живот отново и отново, докато не разбере кой е виновен за атаката и как може да предотврати следващия терористичен акт.

Дали Колтър ще изпълни своята мисия, ще разберете във фантастичния екшън-трилър „Първичен код” тази вечер веднага след изборното студио „Свободни да избираме” по Нова.