С новия проект „На кафе” следи експедициите на Иван Димов и Атанас Скатов, които имат амбицията да поставят рекорди под български флаг

Проектът „Покори света с „На кафе” стартира в ефира на предаването по Нова, за да проследи околосветско пътешествие с яхта и изкачване на десетия по височина връх на планетата Анапурна от алпинист-веган.

От няколко месеца „На кафе” показва подготовката на двама смели мъже, които са си поставили за цел тази година да станат номер едно в своята област и да поставят световни рекорди под български флаг. Единият участник в проекта е мореплавателят Иван Димов, който ще направи околосветско пътешествие през световния океан с яхта, дълга само 5,25 метра, като амбицията му е да постави два рекорда – за време и за най-малък плавателен съд. Другият участник е алпинистът Атанас Скатов, който пък е решен да покори всички 14 осемхилядника, без да консумира храна от животински произход.

В първото си директно включване в „На кафе”, което можете да видите във видеото тук, двамата разказаха за вълнението минути преди старта на своите пътувания. Иван се включи от Италия, а Атанас – от Непал, тъй като отправната точка на експедицията му е Катманду. 

В следващите месеци с проекта „Покори света с „На кафе” зрителите ще имат възможността да проследят всеки етап от експедициите – чрез включвания на живо по сателитна връзка и скайп. Иван и Атанас ще изпращат видео кадри от премеждията си и ще споделят всичко, което ги вълнува в тяхното неповторимо пътуване към световния рекорд.