Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, за да посети отново Големия бариерен риф за първи път от 60 години насам

Когато хората решат да изследват най-голямата жива структура на Земята, резултатите могат да бъдат невероятни. Не пропускайте първия сезон на поредицата „Големият бариерен риф” всеки понеделник от 21.00 ч., от 9 до 30 май, по Viasat Nature.

Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, удостоен с наградите на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство и Еми, за да посети отново Големия бариерен риф за първи път от 60 години насам. Екипът използва най-съвременна подводна техника, за да разбере защо акули, малки китове, джуджета и зелени костенурки наричат този красив рай свой дом. 

Поредицата е много повече от една лична история за Дейвид Атънбъро, тъй като заплахата Големият бариерен риф да бъде унищожен е реална възможност. Той говори с учени за това как тази природна красота може да бъде спасена от пълно унищожение.

В премиерата за сезона Дейвид Атънбъро се издига до небето и се спуска под вълните, за да види великолепието на Големия бариерен риф и едно удивително годишно събитие – размножаването на коралите. Той се връща и в зоните за гнездене на зелените костенурки на остров Рейн и използва подводно оборудване, за да изследва пълните с акули води на рифа Оспри.

От последното посещение на Дейвид кораловият риф умира с тревожни темпове. Той разглежда начините, по които учените се опитват да спасят най-голямата жива структура на Земята и обитателите й. В този специален епизод зад кулисите зрителите ще разгледат най-модерните технологии и изкусното заснемане, които улавят кадрите, направили възможно създаването на този спиращ дъха документален филм. 

Още за продукциите ще откриете на Viasatnature.bg, както и на Facebоок страницата на канала.