Не пропускайте следващия епизод във вторник от 20.00 ч. по NOVA

Епизодите на "Bake Off: най-сладкото състезание" се развиват неочаквано и много бързо за участниците, които искат да станат "Най-добрия любител сладкар и пекар на България". Двама от тях вече отпаднаха, но останалите десет са в очакване да приготвят следващата си любима рецепта и да се изправят пред третото изпитание за сръчност, което ще им поставят шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски следващия вторник, 22 ноември, от 20.00 ч. по NOVA. 

Предаването вече има и първите си две "Звезди на деня" – Анита Мариянова (26 г., Белене) и Моника Велева (18 г., София), които спечелиха изтънчения вкус на двамата кулинарни виртуози с тортите и печивата, които приготвиха.

По темата

Първият епизод беше посветен изцяло на тортите. Участниците трябваше да приготвят своята любима торта, а след това и торта "Гараш". Оказа се, че известният десерт, измислен в България, също ги затрудни с прецизността, с която трябва да бъде изпълнена рецептата. Тук най-добре се справи Анита.

Вторият епизод на "Bake Off: най-сладкото състезание" смени сладостта със соления вкус на италианската фокача и традиционната българска дърпана баница. И докато всички участници се справиха добре с любимата си фокача, баниците получиха много критики от журито – с дебели кори, неравномерно разпределена плънка и недопечени се оказаха повечето печива. Равносметката на финала на епизода определи Моника за "Звезда на деня".

В топлата и приятелска атмосфера на "Bake Off: най-сладкото състезание" изпъкнаха и други качества на участниците. Пасторът – протестант Георги Найденов (34 г., София) показа завидни певчески умения, с които ускоряваше процеса по бухване на тестото. Камелия Андонова (32 г., София) пък използва добрата си физическа подготовка, за да размеси тестото за своята баница.

Водещите Алекс Раева и Рафи Бохосян също се включиха в приготовлението на солените изкушения. Алекс дори опита от ядливите рози, които Десислава (35 г., София) смяташе да сложи в своята фокача, но след експертното мнение на певицата, се отказа.

Какво ще се случи в следващия епизод на "Bake Off: най-сладкото състезание", зрителите ще видят на 22 ноември от 20.00 ч. по NOVA. 

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание".