Тази неделя "Без багаж" откриват един от най-големите резервати за тропически птици в Азия

Предаването "Без багаж" тази неделя по DIEMA се отправя към остров Бали, за да разкаже за Бърд парк (Птичият парк). Това е любимо място за целодневно забавление както за местните, така и за туристите, които са се осмелили да излязат извън пределите на Кута, за да открият колко много съкровища ги очакват на Бали.

Бърд парк е в топ 10 на любимите места на острова. Дом е за над 5 000 птици от 250 вида. Те могат свободно да се реят на повече от 2 хектара зелени гори, поляни и градини, една наистина огромна волиера. Паркът е сигурно убежище за множество редки и застрашени видове като райските птици от Западна Папуа и Балийския скорец. В пределите на парка има и секция за влечуги.

Римба Рептайл е приютил около 20 различни вида влечуги и над 180 образци на влечуги и земноводни. Тук може да се види комодски дракон, бързо надвишаващ своите 1,5 м дължина. Крокодили, летящи гущери, игуани, жаби и гекони са готови да демонстрират своите хищнически умения.

В този парк има впечатляваща страховита колекция от отровни змии, включително кобра, тайпан и мамба. Забележителни са осем метровият мрежест питон и бирманският питон - албинос. Твърди се, че тук е най-пълната колекция от влечуги в Югоизточна Азия.

На индонезийски птичият парк се нарича Таман Бурунг Бали. Паркът е озеленен от специалисти, за да пресъздаде естествените местообитания на пернатите. Впечатляващата му ботаническа колекция разполага с 52 различни вида палми, редки плодни дървета, характерни за джунглата, вечнозелени голосеменни цикасови растения, бамбук и кактуси. На територията на парка има три езера, които са дом на различни видове водни птици.

Птичият парк на Бали не е зоологическа градина. Неговата ключова роля е в защитата на застрашената дива природа на Индонезия. Тук успешно се отглеждат много видове, включително редкият новогвинейски папагал Пескет. В парка има няколко двойки от застрашените балийски скорци, които биват развъждани по местни програми и пускани в дива среда. Повече от 40 вида защитени индонезийски птици се чувстват в безопасност в парка, като все по-голям брой от тях днес се размножават успешно под грижите на персонала.

Птичият парк е разделен на региони, които пресъздават естествените местообитания на птиците, всеки регион е с различна растителност. В един ден можете да "отскочите" до различни острови на индонезийския архипелаг, Латинска Америка, Африка и Австралия.

Гледайте новия епизод на "Без багаж" в неделя от 13.00 ч. по DIEMA.