Гласувайте за новите пет предложения в кампанията на сайта на кампанията

Екшън, високи скорости и романтични страсти завладяват седмата седмица на "Великият понеделник" по KINO NOVA. Филмовите предложения в най-демократичната телевизионна кампания могат да задоволят вкусовете на всички киномани.

В битка за подкрепата на зрителите се впускат носителят на “Оскар” Ръсел Кроу и номинираният за статуетката Райън Гослинг. Двамата създават един непредсказуем и взривоопасен тандем, за да се докажат като царе на данданията в криминалната екшън-комедия “Любезните пичове”. Действието във филма се развива през 70-те години в Лос Анджелис, където не дотам успешният частен детектив Холанд Марч (Гослинг) и охранителят Джаксън Хийли (Кроу) трябва да работят заедно за предотвратяване на конспирация сред най-високите кръгове на властта с изчезнало момиче и смъртта на порно звезда.

Романтично настроените кино фенове пък мога да се включат с гласовете си в свитата на кралицата и краля на въздишките Мег Райън и Том Ханкс в култовата романтична лента “Безсъници в Сиатъл”. Номинираният за два “Оскара” и три награди “Златен глобус” филм на Нора Ефрон разказва за двама души, съдбовно привлечени един от друг. Ханкс е в ролята на Сам Болдуин, овдовял баща, за когото разтревоженият му невръстен син търси нова съпруга. Писателката Ани Рийд (Мег Райън) е убедена, че съдбата иска от нея да се срещне със Сам. Има само два проблема: Ани е сгодена за друг, а Сам няма и представа – все още - че той и Ани са създадени един за друг.

Любителите на екшъна могат да подкрепят с гласовете си Дензъл Уошингтън, който открива героя в себе си и влиза в епичен двубой с Джон Траволта, да предотврати терористичната му атака в хитовия екшън-трилър "Ударът "Пелам 123”: Отвличане в метрото”. Филмът е нова екранизация по бестселъра на Джон Гуди от световноизвестния режисьор Тони Скот, който прави съвсем нова интерпретация на историята.

За сърцата на почитателите на екшъна ще се борят и Вин Дизел и Пол Уокър с невероятните си автомобилни преследвания и опасни каскади в екшъна “Бързи и яростни”. Филмът на Роб Коен, който постави началото на една от най-успешните кино поредици на нашето време, отвежда в опасния свят на незаконните надпревари по улиците на Лос Анжелис. Зрителите ще видят покойния актьор Пол Уокър в ролята на млад агент на ФБР, който разследва серия големи обири и се внедрява в екипа на харизматичния Доминик Торенто (Вин Дизел) - бог на високите скорости.

Феновете на фантастиката могат да пътешестват заедно с Майкъл Фокс  във времето, ако подкрепят с гласовете си лентата “Завръщане в бъдещето”. Благодарение на режисьора Робърт Земекис и продуцента Стивън Спилбърг гимназистът Марти Макфлай  се превръща в царя на времепространството, но неговите действия в миналото могат да имат непоправими последствия за бъдещето му.      

Феновете могат да изберат своя фаворит на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 14 август, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица участниците могат да спечелят страхотни брандирани подаръци, а на финала петима от гласувалите, изтеглени чрез жребий ще спечелят голямата награда - кино кресло.