Започва и същинската надпревара в най-стария футболен турнир – за Купата на Футболната асоциация

Първият месец от 2018 година стартира ударно – в началото на януари по традиция започва същинската надпревара в най-стария футболен турнир – за Купата на Футболната асоциация. В 3-я му кръг се включват най-силните отбори на Острова. И той започва с дерби – мърсисайдският сблъсък Ливърпул – Евертън (петък, 21.55 ч., DIEMA SPORT 2). Каналите на DIEMA EXTRA ще покажат също как манчестърските Сити и Юнайтед и лондонските Челси и Арсенал стартират в турнира. По-късно през януари (26-29 януари) ще се изиграе и 4-ят кръг на надпреварата и още 8 мача ще са на разположение на любителите на футбола.

Предстоят футболни емоции и от Висшата лига. Поредният кръг, който ще се играе във втория уикенд на януари, включва сблъсъка между шампионите в последните два сезона Лестър и Челси на 13 януари от 17.00 ч. и дербито Ливърпул – Манчестър Сити ден по-късно от 18.00 ч. Вълнуващи двубои ще има и в следващия кръг (20-22 януари), а месецът ще завърши с нов етап от надпреварата, в който блести мачът Тотнъм – Манчестър Юнайтед в последния ден от месеца. Всички тези двубои ще бъдат излъчвани пряко по DIEMA SPORT 2.

В турнира за Купата на Лигата в Англия идва време за полуфиналите. Дербито на тази фаза е лондонският сблъсък Челси – Арсенал. Първият мач е на 10 януари от 22.00 ч., а реваншът  - на 24 януари от 22.00 ч. (DIEMA SPORT). Другият полуфинал среща Манчестър Сити и представителя на Чемпиъншип Бристъл Сити. Двата мача помежду им (9 и 23 януари с начален час 21.45 ч.) ще бъдат представени директно по DIEMA SPORT 2.

Две горещи неделни дербита и от френската Лига 1 ни предлага първият месец от 2018-а по DIEMA SPORT от 22.00 ч. Лион ще посрещне Пари Сен Жермен на 21 януари, а шампионът Монако ще гостува на съседите Марсилия на 28 януари.

Българският футбол е в зимна пауза, но през януари отборите започват подготовката си за пролетния полусезон. В преки предавания DIEMA SPORT ще покаже на своите зрители някои от приятелските мачове на българските отбори в чужбина. Шампионът Лудогорец ще проведе подготовката си в Турция, а любителите на футбола ще могат да гледат двубоите им между 17 януари и 3 февруари.

Волейболната 2018-а ще стартира с поредното изпитание на “Марица” в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир при жените – Шампионската Лига. Вторият съперник на момичетата на Иван Петков ще е сръбският Визура, а арената отново е зала “Колодрума” в Пловдив. Денят е 11 януари, началният час 18.30 ч., а телевизионният канал - DIEMA SPORT. През месец януари Марица ще изиграе и първото си гостуване в тази фаза на надпреварата. На 24 януари тимът ще направи визита на Хемик в Полша. Този път DIEMA SPORT 2 ще покаже всичко от Шчечин в пряко предаване от 19.00 ч.

При мъжете годината ще започне с турнира за Купата на България за мъже. През втория уикенд на януари ще е неговата развръзка. DIEMA SPORT ще предложи на своите зрители четвъртфиналите, полуфиналите и финала в директни предавания от зала “Младост” в Монтана, в периода 12-14 януари.

Подновява се и първенството в Суперлигата. В учестен цикъл каналите на DIEMA EXTRA ще покажат  двубоите Пирин – Нефтохимик (петък, 19 януари, 18.30 ч., DIEMA SPORT 2), ЦСКА – Пирин (вторник, 23 януари, 18.30 ч., DIEMA SPORT) и Пирин – Левски (петък, 26 януари, 18.30 ч., DIEMA SPORT 2).

Януари ще ни донесе и пълен комплект мачове от NBA. Ето кои двубои ще са на разположение на зрителите: Лос Анджелис Клипърс – Голдън Стейт Уориърс (събота, 6 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT), Маями Хийт – Юта Джаз (неделя, 7 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2), Шарлът Хорнетс – Оклахома Сити Тъндър (неделя, 13 януари, 00.00 ч., DIEMA SPORT), Ню Йорк Никс – Ню Орлийнс Пеликанс (неделя, 13 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2), Кливлънд Кавалиърс – Оклахома Сити Тъндър (събота, 20 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT), Лос Анджелис Лейкърс – Ню Йорк Никс (неделя, 21 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2), Детройт Пистънс - Оклахома Сити Тъндър (неделя, 27 януари, 00.00 ч., DIEMA SPORT), Чикаго Булс – Милуоки Бъкс (неделя, 27 януари, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2).

В Световните боксови суперсерии също е време за полуфинали в категориите. При полутежките първият полуфинал е между украинеца Александър Усик и латвиеца Майрис Бриедис. Галавечерта, чийто коронен двубой ще е този сблъсък, който ще се състои в столицата на Латвия Рига на 27 януари, а DIEMA SPORT 2 ще я покаже пряко.

Не пропускайте най-интересните спортни събития през януари – на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и в онлайн платформата GONG PLAY.