Докосваща история, създадена по бестселър на Ар Джей Паласио, разказва за живота на дете с вродени лицеви деформации

Първото предложение на “Лента” за новата 2018 година е американската драма “Чудо“, която ще успее да стопли сърцата ви за следващите 365 дни, защото разкрива една необикновена и вдъхновяваща семейна история. Филмът, който се разпространява благодарение на “Лента”, част от Нова Броудкастинг Груп, е екранизация по едноименния бестселър на Ар Джей Паласио, който Американската асоциация на книгоразпространителите отличава с наградата за най-добра детска книга.

Сюжетът разказва за 10-годишния Огъст Пулман (Джейкъб Трембли), който е роден с лицеви деформации и по тази причина не е посещавал училище, въпреки че е пети клас. За него това става възможно, след като приключват задължителните операции. До този момент Оги е имал възможност да общува с неголям кръг от хора, но всичко това се променя, защото родителите му Изабел (Джулия Робъртс) и Нейт (Оуен Уилсън) Пулман решават да го пуснат на училище с останалите деца. Това е трудно решение за тях, защото са притеснени от това дали детето им ще бъде отблъснато и наранено. И наистина Оги става най-интересното дете в местния пети клас.

Не е изненадващо, че част от децата не се отнасят добре с Оги и започват да му се подиграват. Въпреки това и факта, че го изолират по време на обяд в училище, той все пак успява да привлече приятели на своя страна, които проявяват състрадание и успяват да го приемат такъв, какъвто е.

Благодарение на изключителната смелост на Оги и неговото голямо израстване, той разбира, че не може да бъде част от тълпата, когато му е отредено да изпъкне с качества пред другите. Така Оги се превръща в истинска сензация в своето училище.

Сценарист и режисьор на 113-минутната лента е Стивън Чбоски, който става известен след написването на своята новела бестселър на New York Times "Предимството да бъдеш аутсайдер" през 2012 година. Сред главните актьори блестят Джулия Робъртс и Оуен Уилсън, чиято великолепна актьорска игра показва по уникален начин истинското търпение и любов с които могат да са “въоръжени“ родителите. Ролята на Огъст играе Джейкъб Трембли, който успя да стане любимец на Холивуд и го познаваме от "Стая" (2015) и “Смърфовете 2“.

“Лента“ е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента“  за 2017 г. е хитовата българска продукция “Бензин“, която отчете рекордни боксофис резултати, нареждайки се на първо място сред най-гледаните български филми от седем години насам и на второ място за всички времена. Друга успешна българска продукция е “Воевода“, вдъхновен от разказ на класика Николай Хайтов. Към хитовите ленти прибавяме и “Свободния щат“  с Матю Макконъхи и “Бодигард на убиеца“ с Райън Рейнълдс . В момента зрителите могат да видят благодарение на компанията отличения с пет награди “Златна роза” български филм “Вездесъщият”, както и новите приключения на любимото мече “Падингтън 2”. Най-актуалното предложение от “Лента” в кината е “Чудо”. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.