Интересни теми и събеседници в предаването тази събота и неделя от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA

Съботно-неделният сутрешен блок “Събуди се” с водещи Мира Иванова и Лора Крумова и през този уикенд отново ще срещнат зрителите с интересни гости и ще разкрие подробности по най-актуалните теми от седмицата. Предаването тази събота ще представи свой специален проект, посветен на 170 години от рождението на Христо Ботев. Актьорът Владо Пенев, писателят Захари Карабашлиев и футболистът Божидар Митрев четат едно от емблематичните стихотворения на поета револючционер -  “Моята молитва”. “Събуди се” ще се включи от родния град на Ботев - Калофер и от честванията във Враца.

На Йордановден очаквайте ипреки включвания от ритуалното хвърляне на кръста в Калофер, Кърджали и Истанбул.

В събота Миролюба Бенатова представя :  От голямата сцена до малката стая-една история за кръговрата на живота , която ще докосне сърцата.

 В “Говори с Ива”  пред Ива Софиянска –Божкова застава Светлана - съпругата на футболната ни легенда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков.

Политическия  гост в предаването е лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Има ли раздор в управляващата коалиция и какви ще са патриотичните игри през 2018 година? Очаквайте разговора  на Мира Иванова .

В неделя в “Събуди се” с Лора Крумова очаквайте специалните включвания от Истанбул, където българският премиер Бойко Борисов и  турският президент Реджеб Ердоган ще открият ремонтираната църква “Свети Стефан”. Черквата, обявена за най-красивият православен храм в града, отваря врати след  години ремонт. В рамките на цялото предаване очаквайте преките включвания на специалния пратеник на NOVA Яна Николова. Коментарите в студиото ще са на епископ Герасим и евродепутата Андрей Ковачев. При Яна Николова ще бъде и българският посланик в Турция Надежда Нейнски. Зрителите на NOVA ще видят и речите на двамата президенти при откриването на църквата , както и ще си припомнят важната историческа стойност на храма за България.

Един от любимите български актьори Захари Бахаров ще бъде също част от гостите на “Събуди се”. С Лора Крумова той ще говори за театралното събитие на годината - моноспектакъла “Чамкория“.

Кой е шеф Ангелов и какво ще представлявана най – новият кулинарен проект на NOVA -очаквайте отговорите тази неделя в “Събуди се”.

Мариян Станков –Мон Дьо ще бъде в необичайна роля тази неделя.Той ще направи прогнозите си за филмите , които ще спечелят “Златен глобус”. Дали прогнозите на Мон Дьо ще се сбъднат, зрителите ще видят по KINO NOVA, където церемонията ще бъде излъчена.

В късите си разкази Мария Йотова разказва историята на един 16-годишен младеж, който прави дронове.

Не пропускайте "Събуди се" в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Лора Крумова от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.