Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за участие в конкурса до 31 януари

В отговор на големия интерес Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за кандидатстване в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2017 – най-престижният национален конкурс за корпоративна социална отговорност. Подаването на кандидатури е безплатно и ще продължи до 31 януари 2018 г. на уебсайта на Форума. В състезанието могат да се включат всички фирми, опериращи у нас, независимо от размер, сфера на дейност и дали са членове на БФБЛ или не.

"Призоваваме компаниите, които през 2017-а са отделили ресурс, за да осъществят инициативи с добавена стойност за обществото, да участват в настоящото издание на Наградите за отговорен бизнес. Конкурсът е отлична платформа за представяне на впечатляващите, иновативни и въздействащи инициативи, с които частният сектор подкрепя социални каузи като образование, здравеопазване, развитие на служителите, екология и много други. Вярваме, че добрите примери, идващи от ангажираните компании, дългосрочно подобряват обществената среда и заслужават гласност и признание", коментира председателят на БФБЛ Ираван Хира.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 15-а поредна година ще отличат последователните усилия на социално ангажираните компании в категориите "Инвеститор в обществото", "Инвеститор в знанието", "Инвеститор в околната среда", "Инвеститор в човешкия капитал", "Маркетинг, свързан с кауза" и "Най-добра социална политика на малко и средно предприятие". Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. Финалистите в екологичната категория получават и правото да участват в Европейските бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от авторитетно жури от признати специалисти от различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени по време на традиционната гала церемония на 26 февруари 2018 г. в София. Тази година престижното събитие е включено в програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

За Годишните награди за отговорен бизнес

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. За още информация: www.bblf.bg и в социалните мрежи с #BBLFAwards2017, #отговоренбизнес.

За БФБЛ

БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот