Мюзикълът “Пролетно пробуждане” е на благоевградска сцена от 27 до 30 март, а на 1 април ще гостува в София

Победителката от X Factor Албания Едея Демалияй е на българска сцена. Звездата от музикалното шоу заедно със свои състуденти от Американския университет в България ще представят мюзикъла “Пролетно пробуждане”. Произведението е една история за младостта и тийнейджърските тревоги, разказана чрез рок музиката.

“Преди всички ме разпознаваха като победителката в X Factor Албания, а сега възкликват “О, това е главната героиня в мюзикъла”. Тази сцена е единствената, на която мога да споделя любовта си към изкуството. Играя 14-годишно наивно момиче, което не знае много за живота”, разкрива Едея Демалияй.

 “Това е една пиеса за борбата на младия човек срещу патриархалните норми и комуникациите между различните хора. Всеки може да си извади важна и силна поука.”, споделя режисьорът Богдан Димитров.

Постановката е дело на клуб “Бродуей” към Американския университет в България. Мюзикълът “Пролетно пробуждане” ще бъде представен пред благоевградската публика от 27 до 30 март, а на 1 април студентската трупа ще гостува в София.