Двамата водещи разказаха за работата си и емоциите, които предизвиква в тях в “Събуди се”

“От живота до вас” е мисията на Новините на NOVA да направи хората съпричастни с важните събития и случващото се в обществото ни. За журналистиката като призвание и как професията променя живота им, разказаха Ани Салич и Николай Дойнов в “Събуди се”.

“Често пъти ме питат “Защо залагате основно на лошите новини?”. Когато обаче ни пишат на нас – било на Facebook страницата на Новините на NOVA, било на нашите имейли, 99.9% от хората ни се обаждат, за нещо лошо и някакъв проблем. Те очакват телевизията да бъде прокурор, полицай, лекар, социален работник и всичко останало, което се сетиш. Ето защо новините, които всяка вечер хората виждат, са лоши. Ние излъчваме този материал с надеждата той да намери решението си. Журналистиката е това, а всичко останало е някакво занимание за удоволствие”, смята Николай Дойнов.

“Пътувайки в страната, ние виждаме колко бедни са хората. Това е един от основните ни проблеми. Проблем е, че има повтаряемост, че говорим за едно и също всяка година, оправяме едни и същи пътища, сблъскваме се с едни и същи последствия след порои. Проблем е, че телефонните измамници са едни и същи продължават да работят. Въпросът е кога престъпните мозъци зад тези схеми ще влязат в затвора”, споделя Ани Салич.

Двамата водещи разкриват, че са запазили емоцията и не могат да останат безучастни към човешките истории, които представят. Осъзнават, че девизът на Новините на NOVA -  “Довери се на опита”, е огромна отговорност, защото всяка вечер информират милиони зрители и тяхната работа е да помогнат за разрешаването на значими обществени проблеми.

Какво още разказаха Ани Салич и Николай Дойнов за работата си и живота си извън екрана, гледайте във видеото от “Събуди се”.

За още от Новините на NOVA харесайте страницата ни във Facebook ТУК.