Гласувайте за своя фаворит сред новите шест филма на сайта на кампанията https://greatmonday.bg/

Интриги, романтика, екшън и очакват зрителите в десетата седмица от шестия сезон на кампанията на KINO NOVA - "Великият понеделник". За поредна седмица кампанията предлага разнообразие от филми, достойни да удовлетворят вкуса на всеки киноман. 

Първото предложение за седмицата е успешният български филм отличен с редица награди от фестивалите "Златна роза" и София Филм Фест - "Вездесъщият". В търсене на оригинален сюжет писател заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им и се превръща във вездесъщ регулатор на чужди съдби. Камерите му заснемат неочаквани обрати, интриги, изневери, издевателства, дори смърт. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха за бъдещето на десетки хора.

Звездата Хю Джакман пък ще има възможността да покаже на киноманите как ще изглеждат гладиаторите на бъдещето в екшън-фантастика "Жива стомана". Сюжетът се развива в близкото бъдеще, когато боксът се превръща във високотехнологично занимание. Хю Джакман е в ролята на Чарли Кентън - изтощен боец, който е загубил шансовете си за титла. Той е принуден да се оттегли от бокса, за да обедини сили със странния син в осъществяване на своя план. Целта му е да конструира, построи и тренира перфектният робот за високотехнологичния свят на бокса.

Любов и романтика могат да си осигурят зрителите във "Великият понеделник" с филмовия феномен "La La Land", номиниран за 14 и спечелил 6 награди "Оскар". Лентата пренася зрителите в романтичен Лос Анджелис и разказва историята на млада двойка, която мечтае за бляскава кариера в шоубизнеса. Холивудският любимец Райън Гослинг влиза в ролята на джаз пианист, който се влюбва в изгряваща актриса, изиграна от чаровната Ема Стоун, но любовта им ще бъде подложена на изпитание, когато успехът се приближава все повече...

Филмът "Войната е опиат" е четвъртото предложение и напрегнато разказва за войници от елитен отряд, които имат една от най-опасните професии в света - обезвреждане на бомби в разгара на сражение. Когато сержант Джеймс поема екипа за обезвреждане на бомби по време на войната в Ирак, той изненадва всички с необмислено впускане на хората от екипа му в смъртоносната игра на разразяващите се сражения. Но когато попадат в хаоса на един от бомбардираните иракски градове, истинската същност на Джеймс постепенно се разкрива по начин, който ще промени живота на всички тях завинаги...

Киану Рийвс се превръща в легендарен наемен убиец, за да спечели любовта на феновете в десетата седмица на "Великият понеделник" във филма "Джон Уик 2". В наелектризиращия екшън Джон Уик е заставен да се завърне към старите си навици, за да овладее сенчеста престъпна гилдия на убийци. Задължен от кръвна клетва, Уик заминава за Рим, за да се изправи срещу някои от най-опасните убийци в света.  

Фентъзи приказка за малки и големи обещава приключенският филм "Уилоу". Сюжетът разказва за злата кралица-магьосница Бавморда, която научава, че ще се роди дете, което ще ѝ донесе гибел. Тя заповядва да бъдат избити всички бременни жени и новородени деца, но бебето Елара Данан остава живо. Младият Уилоу и неговите приятели решават час по-скоро да върнат мъничето, което се озовава при съседно племе. От този момент за тях започват невероятни приключения с духове, феи и чудовища, както и много смелост.

Феновете на качественото кино могат да изберат своя фаворит от изброените ленти на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 3 септември, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от всички гласували ще получават страхотен брандиран подарък.  На финала на емблематичната за  KINO NOVA кампания, в която властва зрителят, също има изненади. За да бъде всичко 6, големите награди също ще са 6 – всички, които са гласували всяка седмица в продължение на "Великият понеделник", имат шанс да спечелят специален, брандиран и персонализиран режисьорски стол.

Следете "Великият понеделник" в ефира на по KINO NOVA.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".