Два български сериала, две тв премиери на родни филмови заглавия, риалити форматът VIP Brother, шоуто без аналог "Господари на ефира" и обичаната телевизионна игра "Семейни войни" са сред изненадите през септември

В последния летен месец, докато усилено се подготвя за новия телевизионен сезон, NOVA запазва лидерската си позиция сред активното население на възраст 18-49 години. Телевизията е изборът на зрителите в България през август, като среднодневният дял на телевизията е с 5% по-висок от този на бТВ, сочат данните на независимата международна пийпълметрична агенция "Нилсен Адмосфер България. Сред икономически най-активната група от зрителите (18-49 г.) предимството на NOVA е още по-очевидно, като делът ѝ е с 29% по-голям от този на втората по гледаемост телевизия. За добрите резултати категоричен принос имат основните летни акценти в праймтайм програмата на NOVA - "Черешката на тортата", екшън - крими сериалите "Хавай 5-0", "Скорпион“, "Специален отряд" и "Транспортер".

Централните новини на телевизията продължават да са основният източник на информация за активното население (18-49 г.) в 19:00 часа, като преднината им в аудиторен дял спрямо централните новини на бТВ по същото време, сред същата аудитория е 10%. Активното население не пропуска да се информира и с лятното издание на късните новини от 22:00 часа с дял над 2,5 пъти по-голям от този на бТВ по същото време. Предпочитани от активното население (18-49 г.) са и сутрешните информационни блокове "Здравей, България" и "Събуди се"

Със серия премиерни епизоди "Черешката на тортата" прави вкусен кулинарен преход между летния и есенния сезон, а за финал в петък, 7 септември, в 20.00 ч. предстои двоен епизод, в който главни действащи лица са Ваня Джаферович, Ангелина Ангелова, Кристина Патрашкова, Рени и Ерсин Мустафов.

В понеделник в  9.30 ч. в ефира на NOVA се завръща и лайфстайл предаването "На кафе" - с изцяло нова концепция и заредено с позитивизъм, вдъхновяващи истории и много забавления. Какви изненади е подготвила водещата Гала за зрителите предстои да разберем.

От 10 септември, понеделник, в 18.00 часа по NOVA зрителите ще могат отново всяка делнична вечер да се забавляват със “Семейни войни”, водещият Цецо и още две семейства с интересни въпроси и непринудените отговори, давани в предаването. От този сезон във всеки епизод ще бъде подаряван и по един плакет с логото на предаването за специални заслуги на участник от тръгващия си отбор.

Дългоочакваният сезон на VIP Brother: Женско царство започва на 10 септември в 20.00 ч. по NOVA. Водещи на предаването ще са Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, а кои ще са новите VIP съквартиранти – предстои да разберем съвсем скоро.

Предаването без аналог "Господари на ефира" се завръща в ефир на 10 септември, от 23.00 ч. по NOVA с любимата двойка Димитър Рачков и Мария Игнатова и много изненади за зрителите.

Най-успешният български медицински сериал "Откраднат живот" дава старт на своя шести сезон на 11 септември от 20.00 ч. Впечатляващите кадри от живота на доцент Банков в Берлин, емоционалните моменти и страхотната актьорска игра на обичаните герои и новите звездни попълнения ще завладеят зрителите още от самото начало на "Анатомия на гнева".

С нова доза забавление и комични ситуации към праймтайм предаванията на NOVA тази есен се присъединяват и "Полицаите от края на града". На 16 септември, неделя, в 20.00 ч. спец екипът на Герасим Георгиев – Геро и цяла плеяда обичани комедийни звезди ще превземе ефира с двоен епизод на полицейската комедия, която ще се излъчва в неделя от 20.00 ч.

Риалити сериалът "София – Ден и Нощ" също се завръща на 11 септември в 22.30 ч. с 30-минутни премиерни епизоди.

Две любими български ленти ще направят своя телевизионен дебют в двата празнични дни през септември. В Деня на Съединението, на 06.09, от 20.00 ч. ще се излъчи "Дъвка за балончета", а на 22 септември, от 15.00 ч. премиерно ще бъде представен филмът "Маймуна". Още премиерни заглавия ще допълнят атрактивната филмова програма на NOVA тази есен.