До 12 април зрителите ще могат да го видят по кината, както и в рамките на "София филм фест"

До 12 април зрителите ще могат да гледат новия дебютен филм "Лошо момиче" на режисьора Мариан Вълев по кината, както и предприемно в рамките на "София филм фест".

"Жанрът на филма е драма, а историята е за майка и дъщеря, която поема по труден път, история за конфликтите между младото поколение и заобикалящата среда, филм за самота и близост", каза режисьорът Мариан Вълев в ефира на "Здравей, България".

Драмата на майката в липсата на умение да се вглежда в децата си.

"Във филма играя треньорка по художествена гимнастика, майка на Бубето. Би трябвало да пребиваваме на две нива - на онова професионалното, където усилията, дисциплината, които трябва да владеят положението, както и на другото - една прегръдка да разреши, какъвто и да е било проблем. Драмата на героинята е, че не успява да вирее в тези две нива", каза актрисата Саня Армутлиева.

Мариан Вълев се завръща на театралната сцена след 20-годишно отсъствие

Актрисата Любомира Башева обясни, че зависи по какъв начин хората трябва сами да разберат каква е нейната героиня във филма.

"Жанета не е лошо и дори не е неразбрано момиче, но зависи как другите я възприемат", заяви Башева.

Режисьорът на филма бе категоричен, че героините се стремят към близост.

"Близостта за майката на Жанета е нещо съвсем различно от тази, която тя търси. Всички шест характера във филма са самотни хора, които отчаяно търсят близост помежду си, но по различен начин. От това се получават конфликтите, въпреки че на финала някои герои стигат до тази близост", добави Вълев.

Той предупреди, че зрителите във филма няма да наблюдават екшън, а единствено драмата или по-конкретно мелодрамата ще бъде водеща.

Целия разговор чуйте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.