Гледайте романтичната комедия „Мистър Дийдс“ от 12.50 и приключенската драма „Завръщане в Синята лагуна” от 14.50 ч. по NOVA

В хитовата комедия „Мистър Дийдс“ от 12.50 ч. по NOVA холивудската звезда Адам Сандлър ще докаже, че парите не винаги променят хоратa. Филмът е втората съвместна лента на Сандлър с режисьора Стивън Брил и е римейк на изключително успешната творба на Франк Капра „Мистър Дийдс отива в града” с Гари Купър. Адам Сандлър си партнира със звезди като Уинона Райдър, Джон Туртуро, Питър Галахър и Стив Бушеми.

„Мистър Дийдс“ разказва историята на Лонгфелоу Дийдс (Адам Сандлър), който притежава собствена пицария в малък провинциален град. Щастието му се усмихва, когато след смъртта на отдавна забравен роднина, той получава неочаквано наследство - 40 милиарда долара, баскетболен отбор, медийна групировка, частен хеликоптер и всичко, за което човек може да мечтае. Дийдс отива в големия град, за да получи своето наследство и се озовава в разкошен апартамент, обслужван от необикновен личен камериер (Джон Туртуро). Всичко се нарежда още по-добре, когато Дийдс се запознава с красива училищна сестра (Уинона Райдър). 
В един момент нещата се оказват не точно такива, каквито изглеждат. Сега на Дийдс ще се наложи да преоткрие истински стойностните неща в живота и да докаже, че парите могат и да променят някои неща, но не и всичко.

Мила Йовович попада на пустинен остров заедно с Брайън Краузе в приключенската драма „Завръщане в Синята лагуна” днес от 14.50 ч. по NOVA. Лентата е първия екранен успех на младата актриса и освен че ролята ѝ донася номинация за най-добра млада актриса на церемонията Young Artist Award, до голяма степен ѝ проправя и пътят към голямото кино. Филмът е базиран на бестселъра „Градината на Бога” на Хенри Де Вер Стакпул, който е продължение на романа му „Синята лагуна”, чиято екранизация с участието на Брук Шийлдс става един от хитовите филми на през 80-те. В продължението на блокбъстъра историята проследява какво се случва със сина на Емелин и Ричард от „Синята лагуна”.

Малкият Ричард (Брайън Краузе) е осиновен от вдовицата Сара Харгроув и скоро отново се озовава на морско пътешествие с нея и малката й дъщеря Лили (Мила Йовович). Тримата са принудени да избягат от кораба заради епидемия от холера. Озовават се на остров, където Харгроув отглежда децата, докато я поразява болест и умира. Минават години, Ричард и Лили вече са юноши, a хормониte ги тласкат в прегръдките един на друг. Следват брак и бременност, но връзката им е застрашена от пристигането на кораб. Защото на кораба пътува Силвия – красивата дъщеря на капитана, която си е харесала Ричард.

Не пропускайте развръзката в „Мистър Дийдс“ от. 12.50 ч. и приключенската драма „Завръщане в Синята лагуна” от 14.50 ч. по NOVA.