Талантливата цигуларка ще сервира италианско предястие, шведско основно и носталгичен шоколадов десерт

Тази вечер в „Черешката на тортата“ ще покаже кулинарните умения на четвъртия претендент в състезанието – Гергана Алексиева. Въпреки непоносимостта на шеф Манчев към авокадото, тя решава да поеме риска, а първите покупки в нейната пазарна кошница са именно: три броя узряло авокадо и краставички тип „Гергана“.

Изкушения за сетивата с Мими Иванова в „Черешката на тортата“

„Кварталният „Кореком за плодове и зеленчуци“ е любимото ми място, защото там плодовете и зеленчуците са превъзходни и винаги са много пресни. Единствено се притеснявам за тортата, защото е малко по-деликатна за приготвяне, но вярвам, че ще ми се получи, защото мама ми е написала много точно стъпките по рецептата“, разказва Гери.

Едно от първите предястия, които Гери ще сервира, ще бъде пълнено авокадо с крема сирене и горгонзола, второто – телешко „бреазола“ по специална италианска рецепта, а основното ще бъде сьомга по шведска рецепта с песто „дженовезе“, лимонова кора и каперси и чери домати.

Северозападна вечеря с Нели Рангелова в „Черешката на тортата“

Преди да поднесе сантименталния десерт, който приготвя с много любов, талантливата цигуларка подслажда слуха на гостите с шоколадов музикален сюрприз. Как ще оценят гостите нейното вкусно и емоционално представяне, ще разберете тази вечер от 20.00 ч. в „Черешката на тортата“ по NOVA.