Как се променя бизнесът на забавлението – неделя след централната емисия новини

Мит или реалност е развлечението у дома по време на карантина? След като коронавирусът наложи спазването на социална изолация, бързо стана ясна необходимостта от преосмисляне на начините за забавление. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова разказва през каква трансформация преминава шоубизнесът в условията на пандемия.

Доскоро изразът „дискотека от дома“ звучеше като сюжет от нереалистична история, но само за месец се превърна в реалност, предизвиквайки феномен в световен мащаб. Карантината изкара на показ жаждата за разнообразие и общуване, провокирайки изобретателността не само на популярните личности, но и на обикновените хора.

Концерти на любими звезди, постановки, опери, партита от балкона и гаража – всички излъчвани онлайн, са само част от начините, с които хората могат да отвличат вниманието си от проблемите по време на кризата. Известни и неизвестни опитват да внесат радост в сивото ежедневие, осигурявайки развлечение достъпно от комфорта на дома ни.

Ще продължи ли дълго еуфорията от изяви в интернет и как ще се развие тази тенденция? Едно е сигурно – шоубизнесът твърдо се е заселил във виртуалното пространство, според едни – за постоянно, според други – временно. А заглавието на едноименната песен на легендарната група Queen – „Шоуто трябва да продължи“ днес е по-актуална от всякога.

Гледайте „Темата на NOVA“ на 3 май, неделя, веднага след централната емисия новини.