Благотворителен концерт, организиран от Ротари клуб София Интернешънъл, събира пари за транспорт за дарения на медицинско оборудване

В Националната опера и балет в столицата се проведе благотворителен концерт с млади международни изпълнители. Събитието беше организирано от Ротари клуб София Интернешънъл, който за 17-те си години история е реализирал подобни проекти за повече от 500 000 евро.

На благотворителния концерт бяха изпълнени известни арии на Верди, Белини, Вагнер, Бизет и др., които бяха интерпретирани от сопрано Larissa Alice Wissel и баритон Ionut Pascu, акомпанирани на пиано от маестро Kleanthe Russo.

Средствата събрани от концерта са предназначени за транспорт на дарения на медицинско оборудване за български болници от Германия и Австрия, както и други хуманитарни каузи.

„Клубът е реализирал през годините много такива проекти на стойност над 500 000 евро. Най-скорошен такъв проект е дарение за детската болница в София, което се състоеше от 40 легла. Има голяма нужда от помощ в българските болници. Имаме заявка от болницата в Казанлък, Златоград и др. и то отново за медицински легла", сподели Христина Малчевска, президент на Ротари клуб София Интернешънъл.