Платформата за прогноза за времето може да бъде открита онлайн и като мобилно приложение в Google Play, App Store и AppGallery

Сайтът Sinoptik.bg, част от портфолиото на медийната и технологична компания Нет Инфо, празнува своя 14-и рожден ден. Платформата, която стартира през 2008 г., е една от първите по рода си в у нас и бързо се превръща в предпочитан източник на информация за времето в България и по света.

При създаването си сайтът предлага покритие от 1000 населени места, а днес аудиторията може да се информира за времето в над 80 000 локации от цял свят. През годините функциите на Sinoptik.bg стават все повече и през 2014 г. e създадено мобилното приложение, за да предлага максимален комфорт и бърз достъп до прогнозата за времето. Апликацията може да бъде свалена безплатно от Google Play, App Store и AppGallery.

Сред ключовите функции на Sinoptik.bg попадат моментната прогноза, прогноза за следващите 24 часа, пет и десет дни, както и допълнителна полезна информация, свързана с времето. Добавена стойност на платформата дава и възможността потребителите да изпращат свои авторски снимки, които могат да бъдат публикувани в секцията „Снимка на деня“.

Развитието на Sinoptik.bg следва логиката на развитието на потребностите на аудиторията и съвсем скоро ще предложи по-подробна прогноза и нови функционалности, които да отговорят на високите очаквания и ритъм на живот на потребителите.

За Sinoptik.bg

Sinoptik.bg предлага подробна прогноза за времето за повече от 80 хиляди локации както на местно, така и на международно ниво. Sinoptik.bg е един от първите сайтове за времето в България и е признат от потребителите като доверена и предпочитана ежедневна дестинация. Платформата отбелязва над 1,2 милиона реални потребители месечно според данните на Gemius Bulgaria за месец април 2022 г.

За Нет Инфо

Нет Инфо е българска дигитална медийна и технологична компания, част от Нова Броудкастинг груп, която достига до 86.41% от интернет потребителите в България, според данни на Гемиус за м. декември 2021г. В портфолиото на компанията са някои от най-големите и посещавани сайтове – АБВ Поща, Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и др., както и платформите за разпространение на уникално видео съдържание Vbox7 и NovaPlay – изключителен достъп до телевизионни сериали, риалити формати и предавания. Нет Инфо предоставя висококачествено съдържание, иновативни дигитални продукти и възможност за мобилност за потребителите във всеки един момент от ежедневието им.