Благотворителното събитие ще се проведе на 11 септември от 10.00 ч. до 20.00 ч. в градина „Майчин дом“ и градина „Алжир“ на бул. „Христо Ботев“

Организаторите искат да съберат средства за закупуването на всичко нужно за първия учебен ден на деца от затруднени финансово семейства. Гостите на събитието ще могат да се включват в спортни, танцови и музикални предизвикателства.

„Да дарим усмивка за първия учебен ден“ – благотворителен маратон в помощ на децата в неравностойно положение

Пред 2020 г. в началото на пандемията семейството на Маги Кьосева е едно от многото, които изпадат в затруднено положение. По спомени Маги разказва как момчетата на мотори я откриват и ѝ подават ръка без дори да е искала. Получихме хранителни и нехранителни продукти, следваше Великден и тогава ни помогнаха… Маги, съпругът ѝ и петте им деца решават да върнат доброто и започват да помагат заедно със сдружение „Да дарим усмивка“ на семейства в нужда.
Новата инициатива на усмивковците е „Да дарим усмивка за първия учебен ден“
„Ще купим учебници, учебни помагала. Всичко необходимо за първия учебен ден. Хората в затруднено положение, могат да ни пишат в социалните мрежи“, призовава Марта Халвакис от сдружение „Да дарим усмивка“.

В неделя на 11 септември в градина „Майчин дом“ на бул. „Христо Ботев“ ще се проведе благотворителния музикален, танцов и спортен маратон. В спортното предизвикателство ще вземат участие шампионката по бокс Станимира Петрова, отборът на деца с интелектуални затруднения, ултрамаратонецът Краси Георгиев и много други. На сцената на събитието ще излязат Маги Джанаварова, Били Хлапето и Дивна. Гостите на събитието ще могат да се срещнат и с любимите си инфлуенсъри Мегсън, Йоан Петър, Крис Риска и други.
„Включвам се в инициативата, защото смятам, че най-великото нещо на света е да помогнеш на някого“, категоричен е Краси Георгиев.

Дарения ще могат да се правят както на място, така и по сметката на сдружението.