Екшън поредиците ще бъдат излъчвани всеки делничен ден от 20:00 ч. и 21:00 ч.

Два хитови сериала ще направят своя дебют в България на 2 януари по DIEMA. Епизодите на превърналия се в истински хит в Централна и Източна Европа екшън сериал „Фалко“ за един детектив без минало, търсещ справедливост, ще може да бъде проследен от понеделник до петък от 20:00 ч. Вълнуващи емоции пред екрана в делничните вечери от 21:00 ч. ще предложи и постигналата огромен успех поредица „Рей Донован“ за професионален „фиксър“, на когото всички известни в Лос Анджелис разчитат, за да се спасят от проблемите си.

Сериалът „Фалко“ проследява живота на Александър Фалко. Той, заедно с партньора си Жан-Пол, е на косъм от разкриването на голяма криминална сделка. Двамата тръгват по следите на престъпниците, но внезапно всичко се обърква – Фалко е тежко ранен и изпада в кома. Двайсет и две години по-късно той отваря очи и с ужас установява, че е пропуснал много. От спечеленото световно първенство по футбол през 1998 г. до цялото детство и юношество на дъщеря му. Освен това научава, че съпругата му се е омъжила повторно. Затова Фалко се връща към единственото, което му е останало – работата като полицейски инспектор.

Базиран на хитовия немски сериал „Der Letzte Bulle“, „Фалко“ надминава всички очаквания и се превръща в невероятно успешен полицейски сериал. Динамичният сценарий е дело на Клотилд Жамен в сътрудничество с двама от сценаристите на оригиналната версия – Робeрт Даненберг и Стефан Шайх. За главната роля те избират Сегамор  Стевнен, който по-късно печели номинация за най-добър актьор от Международните награди за драма в Сеул за убедителното си превъплъщение в детектив Фалко. Сериалът е отличен и с номинация за най-добър телевизионен филм или сериал от Наградите Globes de Cristal във Франция.

В „Рей Донован“ главният герой Реймънд Донован е човекът, на когото знаменитостите, звездните спортисти и бизнес магнатите в Холивуд разчитат, за да се измъкнат от най-сложните ситуации, в които попадат. Работата е много по-доходоносна от предишната му като безскрупулен гангстер от Южен Бостън. Но никакви пари или скъпи предмети не могат напълно да скрият миналото на Рей – минало, което продължава да го преследва, след като неговият баща Мик Донован неочаквано излиза от затвора и провокира поредица от събития, които разтърсват из основи света на Рей и семейство му.

Премиерата на първия сезон на „Рей Донован“ подобрява всички рекорди по гледаемост, превръщайки го в един от най-високо оценените оригинални сериали в историята на Showtime. Сериалът е създаден и продуциран от носителката на „Еми“ Ан Бидерман, която стои зад сценариите на хитови заглавия като „Първичен страх“, „Имитаторът“ и „Обществени врагове“. Образът на „фиксъра“ Рей Донован е изигран от номинирания за „Еми“ и „Златен глобус“ за ролята Лийв Шрайбър. Ролята на Мик Донован пък е изпълнена от носителя на награда „Оскар“ Джон Войт. В поредицата участват още Еди Марсан, Даш Михок, Катрин Мениг и Пуч Хол.

Гледайте премиерните сериали „Фалко“ от 20:00 ч. и „Рей Донован“ от 21:00 ч. от 2 януари по DIEMA.