Юбилейното издание на инициативата е посветено на децата с редки генетични заболявания

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември от 20:00 ч. по NOVA. Тази година кампанията се фокусира върху редките генетични заболявания, като се стреми да привлече общественото внимание към тях и влиянието им върху живота на децата. Юбилейното двадесето издание цели да подпомогне и навременното диагностициране, лечение и рехабилитация на тези болести. Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева.

Водещи на тазгодишното издание на „Българската Коледа“ ще бъдат Христина Апостолова и Орлин Павлов. Част от спектакъла ще станат известни български артисти: Графа, Миро, Поли Генова, Любо Киров, Дара Екимова, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, Рафи, Люси Дяковска, Авеню, Владимир Пенев, Никола Тодоров, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, ансамбъл "Филип Кутев", Нели Рангелова и вокална група "Детски смях", Дони и Нети, вокална група "Бон-Бон", Васил Петров и Деси Добрева.

Подкрепата си към „Българската Коледа“ със специални послания ще изразят журналисти от NOVA,  БНТ и bTV. Сред застъпниците на инициативата ще бъдат и Ансамбълът по художествена гимнастика, писателката Здравка Евтимова, както и студенти по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Юбилейният концерт щe бъде под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян и Детския радиохор на БНР с диригент Венеция Караманова, като за всеки изпълнител са изготвени специални аранжименти с оркестъра и радиохора. По време на спектакъла на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъдат изпълнени някои от най-известните песни на големи имена на българската музика – "Ако си дал" на Емил Димитров, "Повей Ветре" и "Остани" на Паша Христова, "Бяла Тишина" на Щурците, "Синева" на Васил Найденов и много други.

Продуцент на спектакъла е Евтим Милошев, музикален продуцент е Борислав Иванчев, а креативен продуцент – Павел Г. Веснаков.

Още информация за „Българската Коледа“, както и начини за дарение, може да откриете в страницата на благотворителната инициатива: https://www.bgkoleda.bg/