Двамата актьори разказват повече за героите си в сериала и за тарикатлъка на българските майстори

Зрителите на NOVA с нетърпение очакват всеки четвъртък комедийния сериал „Много мой човек“, а главните актьори Башар Рахал (баш майстор) и Калоян Катинчаров (чирак в бригадата) са гости в студиото на „Събуди се“, където разказват повече за героите си и техните перипетии.

„Името на сериала е препратка към така широко разпространения похват у нас да се справяме с всякакви проблеми и ситуации, чрез свой човек с връзки. Така се справяме с ремонт на кола, апартамент и навсякъде е необходим „мой човек“, за да ти свърши работата. Сериалът много добре разгръща тази тема и то през гледната точка на сатирата“, разказва Калоян Катинчаров.

„Когато си пред ремонт всеки е пред стрес и паника какво предстои. Това е специфично изследване на майстора, който дава срокове, които не изпълнява и винаги има причина, за да не ги спази. Обичам да отида на гости на приятели и винаги има врата, която все още не е сложена или шкафчетата на кухнята не са направени докрай…Но като цяло майсторите са забавно нещо и са част от нашия бит и култура. Все още съществуват майстори, които не знаеш каква цена ще ти дадат, дали няма да я сменят с евро или да я увеличат заради материалите. Като цяло майсторите с интересни като характери. На много хора им се плаче след майстори“, допълва Башар Рахал.

Нова любов се задава в „Много мой човек“

В сериала Башар Рахал изпълнява ролята на тартора на групата, докато Калоян Катинчаров е младият и наивен чирак. Типажът на Башар е патриархален тип, който си мисли, че е глава на семейството, но осъзнава, че главата се върти от врата, която е жена му и го насочва през цялото време. Баш майсторът дава полезни професионални и житейски съвети на по-младия си колега. По-бащински го прегръща и приема в бригадата и в живота, покровителства го през различните ситуации, в които изпада младия Пепи.

Как реагират героите в „Много мой човек“?

„В сериала се заражда любов между Пепи и дъщерята на баш майстора и естествено младежът се страхува от реакциите на бащата. Влюбването, което тепърва зрителите ще проследят как ще се развие в сериала е за първи път в живота на Пепи. За него е изненада и не знае как да се държи и какво да направи. Неизбежно е любимата ми да разбере, че не съм доктор, тъй като истината винаги излиза наяве. Огромната лъжа, че е лекар е за да впечатли и да се докаже пред някого“, разкрива Калоян.

Капан за родители в „Много мой човек“

За приликите и уроците, придобити от героите им

„Прилика с майсторите в живота си много нямам, но тъй като съм се сблъсквал с много майстори и в ранните ми години играех много майстори те са ми интересни като типажи. Нашата професия е изследователска и когато ги наблюдавам, натрупвам в съзнанието как водят диалози и как се държат. Тези хора са ярки характери, дори и интровертните характери майстори и те са интересни. Когато майстор ти каже, че няма проблем и всичко е наред, значи има голям проблем. Но има и други, които казват директно няма как това да стане. Изследването включва също така и начина им на обличане, походка, закъсненията или дори как говорят по телефона“, коментира Башар.

Кой е по-голям разбирач майстора или таксиметровия шофьор?

„Таксиметровият шофьор, който се кандидатира за премиер на държавата, ще стане такъв. Той знае всичко винаги. Разбира от футбол, политика и от живота. Бил съм таксиметров шофьор за два месеца и половина, когато бях в НАТФИЗ. Сблъскваш се с толкова много интересни хора, защото през минути се качва нов човек, с нова история. Така събираш истории и това е страхотна професия за актьор, който да изследва хората“, категоричен е баш майстора Башар Рахал.

Не пропускайте комедийния сериал „Много мой човек“ всеки четвъртък от 20:00 ч. по NOVA!

Актуална информация за „Много мой човек“ може да откриете във Facebook страницата и Instagram профила на сериала.