Изпълнителите споделят, че никога не минават между капките и подхождат отговорно към всеки образ и имитация

Тома Здравков и Христо Петков са гости в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където споделят емоциите си от участието си в „Като две капки вода“. Гледайки изпълненията си признават, че не обичат да се гледат и малко се срамуват.

„Жена ми членува в една фейсбук група и моят крак е бил лайтмотива в изказванията. Аз по принцип не съм го виждал, защото по мъжките крака има доста косми“, споделя Тома.

„Моята жена пък споделя, че не ми се отдава много да се превръщам в жена. Големият ми син, който е на 9 години каза, че ако трябва да е честен, изпълнението ми като Beyonce е било провал. Но не съм виновен аз. Той винаги ми прави корекции по изпълненията. Казва се Константин и се занимава професионално с музика. Свири на кларинет и синтезатор, и учи в музикалното училище. Обича да слуша Doors, когато вали“, допълва Христо Петков, който е критикуван не само на сцена, но и у дома.

Двамата изпълнители разказват, че не са се познавали преди „Като две капки вода“, но сега работят усилено и сериозно по преобразяванията си.

„Всички работят много. Някой го гримират, друг седи със слушалки зад завесата и всички са много вглъбени в това, което правят. Надявам се хората да го оценяват, защото се хвърлят много усилия в „Капките“, споделя певецът.

Ралица Паскалева: Склонна съм да направя голяма трансформация

Каква е причината да се включат в хитовото шоу за имитации?

„Много хора ме спират по улиците. Повече от всякога. Един ден съм с малкия ми син, който е на 9 месеца навън и се опитвам да го преспя. Непрекъснато хора ме спираха и ми пожелаваха успех. Видях две момчета и едното ми извика, че съм „трагедия“, на което аз се разсмях неудържимо. Навих се защото си изпълнявам някаква детска мечта на стари години. Тя тръгва от детската градина в Лесидрен. Имам спомен, че съм нов в класа и всеки трябваше да представи нещо на новогодишната програма. Всички деца са подготвили нещо. Аз решавам да правя буфо песен на Queen. Бях на колене, соло и пред всички, които ме познават и пред баба ми изпълних песента „I want it all“. Бях пирона на програмата и всички разбраха, че си имат работа с едно малко по-артистично дете от града. От там тръгна любовта ми към Metallica, Nirvana и подобни изпълнители и групи“, разказва за безгрижното си детство в Лесидрен Христо Петков.

„Аз в училище пък играех принца в „Снежанка и 7-те джуджета“. Спомням си, че на финала целунах принцесата и пиесата свърши. Цял живот съм слушал музика и съм вътре в музиката. Двамата слушаме сходна музика и дори на 26 май ще ходим заедно на концерт на „Pantera“, разкрива своя мотив Тома.

Двамата приятели имат много общо помежду си. Имат по две деца, слушат сходна музика и певецът допълва, че е фен на филмите с участието на Христо Петков.

Тома: Като стъпя на сцената на „Като две капки вода“, буквално забравям кой съм

„Не знаех, че съм толкова добър имитатор. Аз сега разбрах, че мога да си променям тембъра по някакъв уникален начин – женски и мъжки. Пробвал съм се преди, но не съм се вземал на сериозно. Започнаха да ми се обаждат качествени и добри български композитори и музиканти, за да правим нещо заедно. Това е и смисълът да се прави добра музика. Когато правих имитацията на Славка Калчева доста се изпотих преди това. Колегите идваха и ми казваха, че тя седи на първия ред. Сериозна е и не се усмихва. Събрах се, подходих сериозно и се получиха нещата“, коментира изпълненията си рокаджията.

„Искам да потвърдя, че няма човек, от всичките, които участваме, който да не взима изпълненията присърце и отговорно. Това е вътрешен стремеж да си професионалист и да дадеш 100% от себе си“, категоричен е актьорът Христо Петков. „Предстои ми след малко да направя двоен образ от групата „Молец“. Харесвам парчето „7 дни“, което слушах нон-стоп тези дни, в които се подготвяхме.“

Тома спечели деветата вечер на имитациите в “Като две капки вода”

„Аз ще бъда Тина Търнър. Страшно много я обичам. Нейн луд фен съм и следя всичко за нея. Отговорна задача е и дано да съм красива жена. Но пък съм грозен мъж, което за мен е комплимент“, обявява предстоящата си имитация Тома. „Дълъг път извървях през годините: от молекулярна биология, която учих три години, но не завърших, през музикален формат, който спечелих преди 15 години, до момента, в който имам честа да работя с Румен Бояджиев-баща. С него направихме парчето „Синя вечер“ и скоро започваме снимки по видео клипа към песента.“

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.