Големият концерт на националното музикално турне ще се състои на 18 октомври в Зала 1 на НДК

Те са сред най-известните и талантливи братя в България, а музиката им е любима на всички поколения. Няма тяхна стъпка или нота, която да не буди интерес.

„На 18 октомври празнуваме юбилея на проекта на Евгени Боянов „Обич и песен“, националното турне, с което една година обикаляхме България заедно с най-големите звезди на българската популярна музика. Обстановката беше чудесна и много се забавлявахме. Залите навсякъде бяха пълни и смятаме, че и в София ще стане един празник на българската музика. По време на турнето сменяхме последователността на изпълненията, защото всички артисти в турнето имат подобаващ успех“, разказват те.

Братя Аргирови имат искрено приятелство с всички техни колеги изпълнители от турнето и разказват, че концерта им в Добрич е бил емблематичен. Изсипва се силен дъжд точно по време на изпълнението на Силвия Кацарова, но това не спира нито нея, нито останалите изпълнители да продължат концерта със страшна сила.

Какво ги свързва с Христо Стоичков?

„С Христо Стоичков ни свързва дългогодишно приятелство. И ние, и той сме от Пловдив. Той е много интересна личност – стане ли ти приятел, това е завинаги. Ако го разочароваш – всичко свършва. Запознахме се в родния ни град преди много години. Той беше футболист в ЦСКА. По онова време бяхме много известни, а кариерата ни беше в апогея си. Оттогава и до днес винаги, когато се видим, става голям купон. Той е голяма звезда и е по-добър певец, отколкото ние сме футболисти“, споделят те.

За предстоящите им проекти

"Догодина ни предстои да сбъднат една своя голяма мечта. На 23 април навръх рожденият ни ден в зала 1 на НДК подготвяме голям концерт-спектакъл заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера „Русе“, под диригентството на Митко Косев, който направи всички аранжименти на нашите песни. Ще имаме и гост изпълнители и една световна звезда, която още пазим в тайна", разкриват те.

NOVA е медиен партньор на концерта „Обич и песен“.

Редактор: Боряна Димитрова