Гледайте комедията „Пристигане в Америка“ от 12.30 ч. и романтичната комедия „Вихърът на танца“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще започне с много смях и забавления с лентата на Джон Ландис "Пристигане в Америка", която ще ни покаже историята на много богат и разглезен африкански принц (Еди Мърфи), който пристига в Америка в търсене на съпруга. Принцът цял живот е бил глезен от прислужниците си и от изобщо цялото царство, а животът му в измислено кралство на име Замунда е бил лесен и безпроблемен. Когато става на 21 години и е вече пълнолетен, родителите му му налагат да се ожени за момиче, което от раждането си е обучено за кралица. Момичето няма собствено мнение и е напълно съгласна с всичко, което ѝ казва нейният крал, но на принца това не му харесва и решава да замине в Америка и сам да си намери съпруга. Съпровождан от най-високопоставения си приближен, той бързо си намира работа, нов дом и приятели, нови врагове и не по-малко проблеми.

По-късно от 15.00 ч. ще се потопим в атмосферата на перфектни танцови изпълнения и наелектризираща музика във филма „Вихърът на танца“. Лентата е римейк на класиката от 1984 г., която направи Кевин Бейкън звезда. Филмът описва вечната борба между невинното удоволствие и строгия морал, когато градското нахакано момче Рен Маккормък  се озовава в консервативно градче в Бюмон, в Средния Запад.

Тук танците, а следователно и всяко младежко забавление, са забранени. Но Рен, заедно с най-добрия си приятел Уилърд и пасторската дъщеря, не желаят да се съобразяват с правилата и ще се разбунтува срещу забраните. Пет години по-рано петима тийнейджъри от градчето са загинали в трагичен инцидент след танцова забава. За да предотврати подобни случаи местният свещеник Шоу Мур решава да забрани танците и рокмузиката в Бомон. Единственият, който дръзва да се опълчи на заповедта е Рен. Нещата се объркват още повече след като младежът се влюбва в дъщерята на свещеника. Във "Вихърът на танца" зрителите на NOVA ще се насладят на десет прекрасни песни, сред които са: “Footloose” на Кени Логинс, “Dancing in the Sheets” - Шаламар , “Let’s Hear It for the Boy”- Денис Уилямс, “Holding out for a Hero” - Бони Тейлър и любовната тема “Almost Paradise”.

Не пропускайте комедията „Пристигане в Америка“ от 12.30 ч. и романтичната комедия „Вихърът на танца“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA