Водещите, които знаят правилата на играта и имат воля, разкриват повече детайли за новия сезон на екстремното риалити

Обратно броене вече започна и днес в 20.00 ч. в ефира на NOVA започва новия сезон 6 на най-чаканото риалити в ефира – „Игри на волята“. Водещите Ралица Паскалева и Димо Алексиев знаят всичко, което предстои да се случи, но какво ще споделят в студиото на „Събуди се“.

„Игри на волята“ е риалити формат и е много сложен за снимане. Всяко едно действие на Арената или извън нея влияе на хода на събитията на самото предаване. Ние като водещи сме по-рано от племената на терен. Аз самата ходя час и половина по-рано. После за съвет се подготвяме още час и половина. Около 3-4 часа на ден минават в подготовка, грим и промяна на целия ми образ. Тъй като е риалити формат трябва да сме на линия нон стоп. Това е живо предаване, няма значение, че е на запис“, споделя повече Ралица Паскалева.

​“Игри на волята” 6 започва тази вечер по NOVA

„Това предаване ние го живеем, а не само го водим. Ако успееш да се организираш може да ти остане време да се разходиш, да отидеш до плажа или да плуваш, но трябва да си винаги близо до телефона си“, допълва Димо.

За Димо Алексиев снимките на предаването съвпадат с раждането на дъщеря му, но успява да балансира между работата и личния живот. Ралица Паскалева признава, че нейните момчета са навсякъде с нея. Престоят й на морския бряг също е бил много динамичен, тъй като бебето й я будило всяка сутрин в 6.30 ч, след което отива на работа.

„Винаги казвам, че ние сме събирателен образ и без някой от нас предаването няма да е същото. Допълваме се един друг и предаването се води от двамата“, категорична е водещата.

Ралица страда от морска болест, но като професионалист не показва болката си пред камерата. Разказва, че е преживявала различни ситуации, но при една й се наложило да мине по тесен понтон, докато й е било много лошо. Естествено, партньорът й е оказал нужното съдействие, за да не падне в морето. Често им се налага да водят от понтона при силно вълнение и бурно море.

„Предстоящият сезон ще предложи нещо, което не е правено и гледано до момента в България. Направен е с голям мащаб и размах. Всички битки и препятствия са много тежки и проверят издръжливостта на участниците. Ще бъде интересно за гледане“, разкрива водещият.

Витомир Саръиванов разкри двама от участниците в „Игри на волята“ 6

„Всичко е различно. Северът е по-различен от Юга. Аз съм от Севера и той ми е на сърце, но природата тук е дива и сурова. Видели сте една част от гледките в рекламите. Имаме нови Арени. Една допълнителна индустриална Арена MAD MAX. Очертава се епичен, невиждан и дори брутален шести сезон на „Игри на волята“, допълва Ралица.

По-подготвени ли са състезателите с всеки следващ сезон на риалитито?

„Има момент, в който участниците се сблъскват с реалността. Има смешни хора, които продължават да мислят, че ще спят по хотели, след като свършат снимките. Интересно е да видиш сблъсъка на представата им за Игрите и реалността. Следва отрезвяването. Това са едната част от участниците. Другите са много добре подготвени, но пък стават бързи мишени, защото са голяма конкуренция. Хората бързо се усещат, че са проблемни хора. Има участници, които се подготвят с години за предаването. Някои споделят, че са тренирали 2-3 години, явявали са се на кастинги, правили са си макети на пъзелите. Гледали са и са анализирали предишните сезони“, споделят водещите.

Човек на Лео Меси влиза в „Игри на волята” тази събота

„Със сигурност физическата подготовка е много важна за това предаване, но също така е важно да развиеш и горната част на тялото си и да не пазиш само баланс с нея. Социалната игра е доста коварна игра. Всъщност битката зад Арената, на териториите е също толкова важна, колкото и на самата Арена. Участниците осъзнават, че само с мускули и добра физическа подготовка, могат да отпаднат в началото или средата на предаването. Дори са изненадани, тъй като са шампиони по калистеника, кросфит и др. Но има и други хора, които нямат такава физическа подготовка, но продължават доста напред, защото играят играта по различен начин. Това, което липсва на голяма част от хората, които участват в риалитито е, че подценяват социалната игра", са на мнение Ралица и Димо.

„Според мен „Игри на волята“ е маратон и трябва много добре да си разпределиш силите и да внимаваш накъде се движат нещата. Всяка година играта се усложнява все повече. Хората си мислят, че са подготвени и знаят какъв е следващия ход. Но се случва нещо, което ги връща към началото или чудене накъде да вървят. Това надлъгване е много интересно за гледане за зрителите. В началото всички са позитивни, усмихнати и е интересно да се наблюдава как узряват тези хора. За тези 3 месеца, те трупат толкова житейски опит, който се равнява на 3 години според мен. Някои надскачат големи нива“, разсъждава Димо.

Двамата водещи признават, че не са гледали първия епизод и ще са регулярни зрители, които ще се насладят на съботната вечер, гледайки предаването в ефира на NOVA. Разказват, че често ги питат кой печели и Димо обича да казва някакво случайно име, което дори го няма сред участниците.

Днес, 14 септември в 12.00 ч. участници от предходните сезони на "Игри на волята" се събират на площад „Света Неделя“. Предстои „Парад на племената“, в който участниците ще преминат през булевард “Витоша”. Събитието ще завърши с фен среща пред пилоните на НДК, където феновете ще могат да се снимат с любимите си герои. 

Гледайте началото на сезон 6 на “Игри на волята” на 14 септември от 20:00 часа по NOVA.

Всичко за “Игри на волята” 6 може да откриете в сайта, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” можете да гледате в Nova Play, Vbox7 и YouTube.