Съоръжението е изградено преди около 15 години след прииждане на реката, която успяла да разруши и събори стария мост...

В Девинско опасен мост дебне шофьорите всекидневно. екип на "Календар" на място се увери, че основите му се рушат.


Мостът се намира в участъка между девинските села Грохотно и Тешел. Върху него минава републикански път, който свързва Смолянска област с Югозападна България.


Съоръжението е изградено преди около 15 години след прииждане на реката, която успяла да разруши и събори стария мост. И въпреки че тогава наводнението било доказателство за мощта на реката, днес основите на новоизградения мост вече се рушат.


Това констатира дори обикновен строител, който откриваме да откъртва желязо от бетонови отломки на стария мост. Почти същото констатирала и общинска проверка.


И ако движейки се по този мост шофьорите дори не подозират за опасността, която ги дебне, метри след него вече явно виждат и усещат следващата опасност. Едното платно на пътя вече е пропаднало в реката.


Колко още време ще трябва шофьорите да пътуват със страх по пропадащия път и кой ще носи отговорност, ако се срути моста. Отговори на тези въпроси бяха потърсени в Смолянска областна администрация.


На всички шофьори им остава да се надяват от Агенция пътна инфраструктура наистина да финансират обезопасяването на проблемните участъци.


В противен случай могат само да се молят да не се намират върху моста или свличащия се път докато пропадат в реката, което според експерти е въпрос на време да се случи.