Точен за трикольорите бе Мартин Петров в 35-та минута.

България постигна първи успех за годината, надделявайки с 1:0 при визитата си на острова на Афродита. Точен за трикольорите бе Мартин Петров в 35-та минута. Врачанинът, който пропусна квалификацията срещу Швейцария заради наказание, се възползва от чудесно отиграване на Генков след дълъг пас на вратаря Владислав Стоянов и зарадва по-голямата част от около 2-те хиляди зрители на стадиона в Ларнака.

Преди попадението на Петров домакините стигнаха до гол, отменен поради засада, а през второто полувреме Митидис пропусна останал очи в очи с българския страж. Удари на Петър Занев, Николай Димитров и Христо Янев пък можеха да донесат по-убедителен успех на „лъвовете", които взеха частичен реванш за загубата от същия съперник с 1:4 в квалификация преди малко повече от година.

В приятелска среща съперникът на България в борбата за Евро 2012 Англия стигна само до 1:1 като домакин на Гана. В отсъствието на някои от най-големите звезди като Уейн Рууни, Стивън Джерард, Франк Лампард и Джон Тери, Анди Керъл даде преднина на островитяните с дебютното си попадение за националния отбор. В последната минута на мача нападателят на Съндърланд Асамоа Гиян донесе равенството на африканците.

В квалификационна среща за Евро 2012 световният шампион Испания постигна 5-та поредна победа в своята група, надделявайки с 3:1 при гостуването на Литва, въпреки отпора на домакините и лошия терен в Каунас. Иберийците поведоха чрез Шави, но след почивката Станкевичус изравни. Автогол на Киянскас и попадение на Мата обаче подпечетаха 19-ия последователен успех за Ла Фурия в квалификационни мачове, който утвърди тима на първото място, с 6 точки повече от втория Чехия.