Домашният любимец се оказа двоен късметлия. 2-годишното женско куче било забелязано да плува сред отломките от цунамито, помело Япония на 11-ти март...

Куче, плавало повече от три седмици сред отломките от опустошителното цунами в Япония, беше спасено. Домашният любимец се оказа двоен късметлия.


2-годишното женско куче било забелязано да плува сред отломките от цунамито, помело Япония на 11-ти март.


Бреговата охрана го открила на повече от километър и половина навътре в морето. То се носело във водата на покрива на къща, повлечена от вълните. Спасителната операция продължила 7 часа.


Домашният любимец бил много изплашен и се опитвал да се отскубне от спасителите си. След като бил извадено от морето, кучето било отведено в приют. Заради невероятното си оцеляване, то било показано по телевизията. Така го видяла и собственичката му.


Тя незабавно разбрала къде е любимата й Бан и отишла да я прибере. И до момента никой не може да каже как Бан е оцеляла, с какво се е хранила и откъде е пила вода в продължение на повече от 20 дни.


Кучето е било спасено на първия ден от съвместната операция между Япония и Съединените щати по издирване на телата на повече от 15 хиляди души, които се водят за безследно изчезнали.