Изграждането на магистрала \"Хемус\" и четирите скоростни пътя: \"Русе - Шумен\", \"Врана – Дуранкулак\", \"Пловдив - Асеновград - Рудозем\" и \"Рила\" са от изключително значение за страната.

В европейски план се говори да се намалят магистралите, а България все още няма магистрала, която да стига от столицата до крайна точка. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Премиерът показа на картата на България изградените пътища. По думите му изграждането на магистрала \"Хемус\" и четирите скоростни пътя - Русе - Шумен, Врана – Дуранкулак, Пловдив - Асеновград - Рудозем и Рила, са от изключително значение за страната.

\"В момента имаме магистрала София - Варна, пътят Шумен - Русе, който е изключително важен за тази част на Лудогорието, арна - Дуранкулак\" – варненския регион ще стане привлекателен за бизнес и туризъм. Когато направим и Рила - от Дупница излизаме на Ихтиман, което е изключително пряк, бърз път. Там, където има магистрали, бизнесът винаги идва и инвестира в тези региони\", каза Борисов.

\"Огромни усилия се положиха, ще продължат да се работят, проекти, апликационни форми, по най-бързия начин да се правят. Като се прибави \"Дунав мост 2\", България ще стане действително това, което поколения българи са си мечтали да имат подобни пътища. Скоростният път Пловдив – Рудозем е нов контролно-пропускателен пункт, което дава възможност на целия родопски регион да общува със своите съседи\", добави премиерът. /Агенция \"Фокус\"