България е втората страна в света след Исландия по залежи на минерални извори. От векове у нас има климатични зони, които нямат аналог в света, например в Сандански. Това каза в \"Здравей, България\" Стефан Шарлопов, председател на Съюза по балнеология и СПА...

България е втората страна в света след Исландия по залежи на минерални извори. От векове у нас има климатични зони, които нямат аналог в света, например в Сандански. Това каза в \"Здравей, България\" Стефан Шарлопов, председател на Съюза по балнеология и СПА.


Константин Стоичков, почитател на алтернативния туризъм обясни, че съществува селски, екстремен, поклоннически, исторически туризъм. На 40 км от София е град Драгоман и близо до него е т.нар. драгоманско блато, там има център за опазване на влажните зони. Може да се наблюдават редки видове птици, каза той.


Селският туризъм си го представям да се доближиш до бита на хората. Посещават се къща за гости, бягаш от големия град и се потапяш в автентичната атмосфера – в Копривщица, Лещен, смяна любителят на туризма.


Стефан Шарлопов, допълни още като места за алтернативен туризъм Боженци, Жеравна, Мелник, село Косово. По думите му ние дори не знаем какво има в нашата страна. Той препоръча на всички да си купят картата със стоте национални обекта и да обиколят страната и разкри, че в град Девин се очаква да бъдат открити невиждани досега 4-5 пещери.