От СДС вече имат свой кандидат за президент. Неговото име е Румен Христов – заместник-председател на партията. Около кого в крайна сметка ще се обединят коалиционните партньори, ще стане ясно след предварителните избори, в зависимост от това кой от двамата кандидати се представи по-добре на тях...

Още една партия обяви кой ще е кандидатът й за президентския пост. Светослав Малинов е човекът, който ще представи ДСБ на изборите през есента.


От СДС вече имат свой кандидат за президент. Неговото име е Румен Христов – заместник-председател на партията. Около кого в крайна сметка ще се обединят коалиционните партньори, ще стане ясно след предварителните избори, в зависимост от това кой от двамата кандидати се представи по-добре на тях.


В напрежение около кандидат-президенската си двойка продължават да ни държат от ГЕРБ. От управляващата партия обаче наскоро дадоха някои жокери – в партийните среди се спряга името на лидера на партията и премиер - Бойко Борисов. Другият вариант пред управляващите е да издигнат дама като свой кандидат за поста. 


Линия на загадъчност все така поддържат и социалистите. Председателят на БСП – Сергей Станишев съобщи, че вече има повече от 15 номинации на потенциални кандидати на партията за президент, сред които е и самият той.


Станишев, който е роден в Украйна обаче не отговаря на условието, установено от Конституцията - кандидат-президентът да бъде български гражданин по рождение.


Затова и лидерът на червените заяви, че кандидатурата му може да бъде разглеждана, само ако премиерът Борисов се ангажира със спешна промяна в основния закон на страната.


Политическата сила, която първа разкри картите си в президентската надпревара – още през февруари, е партия \"Атака\". Неин кандидат за президент е Волен Сидеров.


Името на Меглена Кунева също се спряга като кандидат за държавен глава. Засега мълчание относно кандидатите си пазят ДПС и РЗС.