Той е забавен, чаровен и интелигентен. Той е единственото лице, което от 6 юни ще виждаме във всеки от епизодите на \"Черешката на тортата\" - всяка делнична вечер от 20.00 ч...

Той е забавен, чаровен и интелигентен. Той е единственото лице, което от 6 юни ще виждаме във всеки от епизодите на \"Черешката на тортата\" - всяка делнична вечер от 20.00 ч. Той е готвач-консултантът на най-звездното и вкусно шоу това лято. Представяме ви Иван Манчев.

Той ще бъде едновременно видим и невидим. Видим за зрителите и невидим за участниците, чиито избор на продукти, готвене и подреждане на софра ще коментира, като едновременно с това ще дава съвети на зрителите.

От 2003 г. Иван e работил като главен готвач в най-добрите ресторанти в София и Златни пясъци. Специализирал е в Германия и Швейцария.

Един от създателите е през 2005 г., а сега заместник-председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, член на Световната асоциация на готварските общества (WACS). Участвал е в редица кулинарни международни състезания с българския национален отбор, печелил е многобройни отличия -  Istanbul international gastronomy festival (2007, 2009), Евро-азиатски кулинарен фестивал в Екатеринбург, Русия (2007, 2008, 2010), International Kremlin Culinary Cup (Москва, 2007), Global Chefs Challenge for Southern Europe (Словения, 2007 и Лисабон, 2009), Кулинарна олимпиада в Ерфурт (Германия, 2008), Скариада (Лесковец, Сърбия, 2009), Balada Nej Trophy (Константа, Румъния, 2009), Villeroy and Boch Culinary Word Cup (Люксембург, 2010), Balkan Culinary Cup (2011).

Иван Манчев е завършил търговия и маркетинг в Техническия университет в Габрово, а преди това – туризъм в Българско-датски колеж по търговия, маркетинг и туризъм. Свободното си време посвещава на спорта - тенис на маса, ски и колоездене. Твърди, че любящата си съпруга Марина е свалил с кулинарните с умения и с чаровната си усмивка.