Този път парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите...

След няколко часа в парламента ще бъде гласуван поредният вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Дебатите за това се проведоха вчера, а те поставиха рекорд по краткотрайност – само 3 часа и 40 минути.

 

\"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат\", заяви в \"Здравей, България\" социологът Цветозар Томов.

 

Политологът Евгений Дайнов обаче не бе на това мнение.

\"Бих казал, че не трябваше да бъдат отлагани, ако става въпрос за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк\", заяви той.

 

\"Смаях се като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай\", каза още политологът.  

\"Чудовищно цинично беше това\", сподели мнението му Цветозар Томов. По думите му пазаруването на депутати продължава и това само по себе си е отвратително.

 

\"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила\", на мнение е социологът.

 

Не на последно място като \"отвратително\" нарече и поведението на Бойко Борисов, който за пореден път не дойде в парламента.

 

\"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар\", каза още Цветозар Томов.

 

\"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За поред път той цели по-скоро пи ар\", допълни социологът.