Правителството непрекъснато кълвяло и ощетявало общините и бизнеса...

Стефан Софиянски оприличи правителството и управлението на ГЕРБ на малко крадливо врабче, което непрекъснато кълве и ощетява общините и бизнеса.

 

Според Софиянски взимането на пари от резерва за финансиране на европейски проекти е правилно като логика и е трябвало да започне още в началото на управлението на Борисов, но за съжаление не е верен начинът, по който се прави.

 

Изключително неприятно, според Софиянски, е, че стил на това управление и на финансовия министър става взимането на пари от европейски програми през некоректни операции.

 

Стефан Софиянски припомни, че опоскването на фискалния резерв е започнало още от управлението на Сергей Станишев, когато през 2008 година е бил най-високият му ръст от 12 милиарда лева, а в края на мандата на тройната коалиция е спаднал до 7.8 милиарда. От своя страна ГЕРБ за две години са източили от него още 3 милиарда лева.

 

Междувременно политическият съвет на ОДС реши да поиска разговори с кандидата за президент Румен Христов и \"Синята коалиция\" за подписване на споразумение за общо явяване на президентските избори, а където е възможно – и за местните.