Какво представлява покет системата и какво е да да спиш върху, кактус, кокос и конски косми...

Здравият сън е от основно значение за възстановяването на организма, както и на нервната система. Не случайно липсата на сън се свързва с развиването на конкретни заболявания. Според специалистите, един зрял човек трябва да спи средно между 7 и 9 часа. За съжаление, статистиката показва, че всеки пети човек страда от безсъние, което често пъти е вследствие от неспазване на най-простите съвети  на специалистите.

За да спим по-спокойно и по-дълго е нужно да спазваме няколко съвета. На първо място, шумът в стаята трябва да е елиминиран. Помещението трябва да е добре затъмнено, а температурата – умерена. Успокояваща баня преди лягане, стимулира съня. Липсата на електроуреди пък гарантира бързото заспиване. Според специалистите, спортът преди лягане е абсолютно забранен, а храненето преди сън възпрепятства спокойното заспиване. Алкохолът, никотинът и кофеинът също  не се препоръчват в големи количества, тъй като действат като стимуланти.

Важно е да се има предвид, че качественото спално бельо също може да спомогне за добрия сън, като не само създава при заспиване, но и запазва комфорта в продължение на цялата нощ.

Естествените качествени влакна на чаршафите попиват влагата, която се отделя от тялото, докато синтетичните служат само за завиване. За здравия сън е необходима удобна възглавница и не на последно място – добър матрак. Как обаче да изберем матрак за своята спалня?

Трябва да вземете предвид, че няма установени критерии, по които да се установи, дали даден матрак е ортопедичен, ергономичен или анатомичен. Тези определения по-скоро се използват като рекламен трик.
 
Идеалният матрак за един човек е като костюмът, шит по поръчка. Често хората търсят или твърди матраци, или твърде меки, без да знаят, че и единият, и другият могат да причинят напрежение в гръбначния стълб. Затова е необходимо теглото, височината, температурата и начинът, по който спим да са факторите, които да определят избора ни на матрак. Единствено матраците с индивидуално пакетирани пружинки доставят стабилна ортопедична опора на гръбначния стълб. Те предоставят зониране, т.е. там, където тялото е по-тежко и изпъкнало, пружинката може до толкова да се свие, че едновременно да осигури правилната позиция, както и стабилна опора.
 
\"На кафе\" ви представя няколко съвременни и доказани системи, които гарантират качествения сън.

Покет системата е изградена от много на брой малки пружинки, които създават самостоятелна опора за всяка една част от тялото. Те са разположени на редчета и могат да бъдат няколко слоя, като именно те представляват основата на матрака. Това е типът скандинавски легла.

Ако искате да разберете какво да е да спиш върху, кактус, кокос и конски косми или да видите и други технологии за добър и качествен сън, не пропускайте да видите и видеото. Защото сънят е този, който ни кара да се чувстваме спокойни, отпочинали и да бъдем усмихнати.