Неустоима рецепта - бяла риба, пълнена с риба тон или месо от рак, с дресинг \"зелена богиня\" и шафраново ризото..

Кулинара на \"На кафе\" - Иван Васев, приготвя специално за зрителите на \"На кафе\"  типично американска храна - бяла риба, пълнена с риба тон или месо от рак, с дресинг \"зелена богиня\" и шафраново ризото. Иван Васев разказва още и любопитни неща за живота отвъд океана.
 
В малките американски градове жените много рядко се грижат за външния си вид. Често по улиците на Хамилтън Иван и семейството му срещат американка по халат и чехли. Така ходят дори на работното си място.

В Щатите професионалните готвачи използват страшно много подправки, а храната им е или много осолена, или много сладка. Един от най-уважаваните зеленчуци там са аспержите.

Но може ли да се говори за типична американска кухня? Иван Васев сподели с Гала, че кухнята отвъд океана е повлияна от кулинарните традиции на различни нации, а като типичното американско ястие може да се приеме единствено хамбургерът.

Според бившия кулинар на предаването, медицината и здравеопазването в Америка са на космическо ниво. Случаите на хронични заболявания са сведени до минимум, а лечението се покрива изцяло от здравната застраховка, стига да си плащаш редовно осигуровките.

Защо масово американците са с наднормено тегло – разберете от видеото и разказа на кулинара Иван Васев.