Leftfield е едно от най-големите имена на електронната музика в света...

Leftfield - едно от най-големите имена на електронната музика в света, e хедлайнер в третата вечер на основната сцена на Spirit of Burgas.

Стартирал в края на `80-те, когато електроника и цикличност са синоними, проектът се отличава с иновативния си интелигентен подход в създаването на денс музика.

Характерното в звученето им е умелото смесване на хаус музика с реге и дъб, както и вкарването на живи вокали в траковете.

Парчетата, с които публиката винаги ще свързва името Leftfield, са \"Phat Planet\", както и \"Afro-Left\" и \"Afrika Shox\".

\"Leftism\" - първият официален албум на Leftfield, и до ден днешен остава сред десетте ключови албума на 90-те. Вторият – \"Rhythm & Stealth\" от 1999 г., е номиниран за наградата \"Mercury Music\" през 2000-та и достига №1 в класацията за албуми на Великобритания.

През 2002 г. фундаментът на групата Paul Daley и Neil Barnes разделят пътищата си. Neil се концентрира върху кариерата си на продуцент, а Paul се фокусира върху диджейски изяви и всеки започва да гради индивидуална кариера на DJ и продуцент.

През лятото на 2010 г. обаче Neil възражда Leftfield, събирайки музиканти, с които обикаля множество значими фестивали, сред които Creamfields (Англия), RockNess (Шотландия) и Electric Picnic (Ирландия).

Запазил автентичния дух на някогашния Leftfield, Neil Barnes посреща с голям ентусиазъм всяка своя нова среща на живо с публика. Компанията, в която ще го видим и на основната сцена на фестивала на 14 август, включва Adam Wren (кийборди), Sebastian Beresford на ударните, и оригиналните вокалисти Djum Djum, Earl 16 и Cheshire Cat.