Опозицията не можа да събере необходимите гласове за регистрация преди заседанието да започне...

Парламента разглежда поредния вот на недоверие към правителството. Това се случва само месец, след като опозицията се пробва да свали правителството заради лоша антикризисна политика.

 

Третият вот на недоверие започна с фалстарт, тъй като депутатите от опозицията не можаха да съберат необходимите гласове за регистрация преди заседанието да започне. Затова и то бе отложено с 15 минути.

 

Управляващите не пропуснаха тази възможност да упрекнат опозицията, че дори тя сама, искайки вот на недоверие, не може да събере необходимите гласове да се регистрира в залата, какво остава да свали правителството.

 

Първият вот на недоверие бе свързан със здравната политика, вторият - с провала в икономическата политика, а този е свързан със сектора сигурност.

 

Основните критики са към вътрешния министър Цветан Цветанов, защото не е успял да присъедини България към Шенген и не е успял да се справи с битовата престъпност.

 

На опозицията са й нужни 121 гласа, за да свали кабинета. Заедно с ДПС и \"Коалиция за България\" ще гласуват и представителите на \"Синята коалиция\". Общо те събират 89 гласа.

 

Мнозинството разполага с гласовете на 12 независими депутати, които обявиха, че ще подкрепят правителството на ГЕРБ. \"Атака\" до момента не са определили как ще гласуват – дали въздържали се, или ще напуснат залата. Ясно е обаче, че техните гласове ще преминат към тези на управляващите.

 

От ДПС не изключиха вариант за нов вот на недоверие през есента, след като приключи лятната ваканция на депутати. Този път той ще е заради цялостната политика.