Те получиха и подкрепша от РЗС...

С 49 гласа \"за\", 5 \"против\" и двама въздържали се, Градският съвет на СДС-София реши да се яви заедно с ДСБ на местните избори в столицата с кандидат за кмет Прошко Прошков и листа, в която ДСБ получава 4-ти и 15-то място допълнително извън предварително договорените места.

Съжалявам, че отне толкова време постигането на това съгласие, но вече сме готови да влезем в битка, заяви председателят на СДС Мартин Димитров след заседанието на Градския съвет на партията. Надявам се да отидем на балотаж в София. Столицата има нужда от промяна и от десен кмет, заяви Димитров. Той е убеден, че Прошко Прошков, заедно с Борислав Бориславов, Любо Ковачев и хората от СДС, може да управлява София по различен начин.

Мартин Димитров изрази съжаление, че преговорите са протекли мъчително, но се надява ДСБ да са си взели поука.

По повод президентските избори председателят на СДС заяви, че се случва това, което е договорено с ДСБ, а именно – широка дясна коалиция. Нашият кандидат за президент, за да бъде категорична алтернатива, зад него трябва да застанат всички десни партии, заяви Димитров и попита защо ОДС трябва да издигат своя кандидатура, като познават тяхната.


Той допълни, че ще се търси подкрепата и на други дясно-центристки формати, за да няма разпиляване на вота. \"От 10 години не сме правили такава голяма консолидация каквато има зад Румен Христов и никой няма право да спъва този процес\", заяви Мартин Димитров.

Не отговарям за Мартин Заимов и никой от СДС не може да носи отговорност за неговите действия. По-разумният вариант е, ако Стефан Софиянски подкрепи нашата кандидатура, отговори Димитров на журналистически въпрос, след като днес стана ясно, че Мартин Заимов ще оглави гражданската листа за общински съветници на партия \"Ред, законност и справедливост\".

Кандидатът на Синята коалиция в София е единствената алтернатива и само ние можем да бием ГЕРБ, категоричен е Димитров. Той заяви, че листата е вече окончателна и днес ще се пристъпи към регистрация. \"Знам за много хора от ГЕРБ, които пречат за създаването на коалиция в София, но кандидатът на Синята коалиция е единствената алтернатива\", заяви той.

Прошко Прошков от ДСБ е кмет на столичния район Лозенец.

На провелите се през юни първични избори на Синята коалиция той победи убедително Владимир Кисьов от СДС. Въпреки това буквално до вчера не беше ясно дали Синята коалиция ще се яви с единен кандидат за кмет на столицата.

На извънредна пресконференция Веселин Методиев обяви, че \"Синята коалиция се подменя с друга\". Без съгласието на ДСБ, от СДС сключиха компрометирано политическо споразумение с партии, които са срещу нашия кандидат за кмет /Прошко Прошков/ в София, заяви председателят на предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев. Едва в следобедните часове вчера се стигна до споразумение между двете партии – ден преди крайния възможен срок, който е днес.


ГЕРБ вече има кандидат- президентска двойка, но тя ще бъде обявена следващата неделя. Това съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Още за предизборната кампания и кандидатите на \"Синята коалиция\" утре в \"Здравей, България\". Гост ще бъде евродепутатът Надежда Нейнски.