Симпатизанти и членове на двете партии дежуриха цяла нощ пред ЦИК...

Започна регистрацията на кандидатите за президентския пост. ГЕРБ и \"Атака\" бяха първите, които подадоха заявленията си за участие в избори на 23 октомври. 

Документите на Росен Плевнелиев и Волен Сидеров бяха приети в Централната избирателна комисия. Симпатизанти и членове на двете партии дежуриха цяла нощ пред ЦИК, за да осигурят първенство на своите кандидати при регистрацията.

 

Въпреки че официално стартът на предизборната кампания още не е даден, битката за новия стопанин на \"Дондуков\" 2 започна.

 

Младежките организации на ГЕРБ и \"Атака\" организираха караул пред ЦИК, за да запазят ред за своите кандидати в първия ден от регистрацията. Младежите на ГЕРБ бяха на пост пред ЦИК от 30 август, а тези на Сидеров от вчера по обяд.

 

Минути преди избирателната комисия да отвори врати първа пристигна кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

 

Кандидат-президентската двойка на \"Атака\" Волен Сидеров и Павел Шопов трябваше да изчака съперниците си. Росен Плевелиев отрече да абдикира от ангажиментите, които е поел като министър.

 

За разлика от колегата си Маргарита Попова обясни, че няма да подава оставка от министерския пост. 

Лидерът на \"Атака\" смята, че има шансове да стигне до втори тур на президентските избори. Обясни, че рейтингите на останалите кандидати са изкуствено напомпани.

 

Кандидатите за участие в президентската надпревара могат да регистрират документите си в ЦИК до 17 септември.