В драматичните категории поредна драма преживя Хю Лори...

Джим Парсънс от хитовата комедия \"Теория за Големия взрив\", която се излъчва в ефира на Нова телевизия, повтори постижението си от миналата година и взе наградата \"ЕМИ\" за най-добър актьор в главна комедийна роля. Най-престижните телевизионни отличия бяха раздадени на церемония в Лос Анджелис за 63-ти път.

38-годишният Парсънс, който беше отличен за превъплъщението във физика Шелдън Купър, изрази изненадата си от наградата: За най-добра актриса в комедиен сериал беше избрана Мелиса Маккарти от \"Майк и Моли\". При поддържащите роли пълен успех записаха актьорите от \"Модерно семейство\" Джули Бауън и Тай Бърел, а самият сериал отнесе други две отличия – за най-добра комедия и за режисура.

В драматичните категории поредна драма преживя Хю Лори. Британецът, известен в целия свят като д-р Хаус, беше пренебрегнат за 5-ти пореден път – отличието за главна мъжка роля отиде при Кайл Чандлър за ролята на треньора Ерик Тейлър в сериала за гимназиален американски футбол \"Светлините на стадиона\".

Очаквано Джулиана Маргулис взе \"ЕМИ\" за главна роля в \"Добрата съпруга\". \"Момчетата от Медисън Авеню\" пък отчая конкуренцията в категория най-добър драматичен сериал за 4-та година поред.

 

Британският мини-сериал \"Абатство Даунтън\" за живота на аристокрацията в годините преди Първата световна война получи 4 награди. Носителката на Оскар Кейт Уинслет грабна Еми за най-добра главна роля в мини-сериал за \"Милдред Пиърс\".

 

63-тата церемония по раздаването на най-престижните телевизионни награди ще се запомни и с цензурата, наложена от телевизия Фокс, която излъчи шоуто. От медията, собственост на Рупърт Мърдок, отрязаха част от предварително записан скеч на Алек Болдуин. В нея актьорът се шегува със скандала с подслушвания на телефони във Великобритания, в центъра, на който е именно медийната империя на Мърдок.